Nutriční hodnoty (Květáková bramboračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 420 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,97 g |
| Tuky | 45,30 g |
| – nasycené | 22,32 g |
| – nenasycené | 21,56 g |
| –– mononenasycené | 17,49 g |
| –– polynenasycené | 4,07 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 23,48 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 71,77 g |
| – cukry | 17,31 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g květáku | Květák čerstvý | 500 g |
| 300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| celeru zhruba tolik, kolik dáme mrkve | Celer bulva čerstvá | |
| cca 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| cca 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka nebo celerová nať | Majoránka sušená | |
| cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru | Vývar hovězí |