Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čočková polévka nakyselo z červené čočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 068 kJ /
1 211 kcal
Bílkoviny66,31 g
– z toho živočišné bílkoviny2,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny63,61 g
Tuky20,05 g
– nasycené4,86 g
– nenasycené15,12 g
–– mononenasycené9,55 g
–– polynenasycené5,57 g
––– omega 30,58 g
Vláknina70,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,23 g
Sůl3,00 g
Sacharidy155,91 g
– cukry14,09 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g červené čočky Čočka červená neloupaná 250 g
2 dl 2 dl zredukovaného koncentrovaného uzeného vývaru Vývar vepřový 200 ml
1,5 l 1,5 l vody Voda 1500 ml
1 kostka 1 kostka masového bujónu Bujón hovězí 10 g
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu Bujón zeleninový 10 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
plátek plátek másla Máslo kravské
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 špalíček 1 špalíček kořenové petržele 4-5 cm Petržel kořenová čerstvá
1 1 půlměsíc celeru tloušťka 1,5 cm Celer bulva čerstvá 540 g
8 cm 8 cm pórku Pórek čerstvý
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit) Celer řapíkatý
1 hrst 1 hrst libečku sušeného rozemnutého (v létě všechny bylinky čerstvé) Libeček sušený
1 hrst 1 hrst sušené petrželky rozemnuté Petržel nať sušená
1 špetku 1 špetku rozemnuté majoránky Majoránka sušená
5 větviček 5 větviček saturejky čerstvé nebo sušené Saturejka sušená
1 špetka 1 špetka pepře Pepř černý
1 necelá 1 necelá lžíce octa Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.