Nutriční hodnoty (Čočková polévka nakyselo z červené čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,61 g |
| Tuky | 20,05 g |
| – nasycené | 4,86 g |
| – nenasycené | 15,12 g |
| –– mononenasycené | 9,55 g |
| –– polynenasycené | 5,57 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 70,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 155,91 g |
| – cukry | 14,09 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 2 dl 2 dl zredukovaného koncentrovaného uzeného vývaru | Vývar vepřový | 200 ml |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 1 kostka 1 kostka masového bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 špalíček 1 špalíček kořenové petržele 4-5 cm | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 půlměsíc celeru tloušťka 1,5 cm | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 8 cm 8 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit) | Celer řapíkatý | |
| 1 hrst 1 hrst libečku sušeného rozemnutého (v létě všechny bylinky čerstvé) | Libeček sušený | |
| 1 hrst 1 hrst sušené petrželky rozemnuté | Petržel nať sušená | |
| 1 špetku 1 špetku rozemnuté majoránky | Majoránka sušená | |
| 5 větviček 5 větviček saturejky čerstvé nebo sušené | Saturejka sušená | |
| 1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
| 1 necelá 1 necelá lžíce octa | Ocet lihový |