Nutriční hodnoty (Čočková polévka nakyselo z červené čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,61 g |
Tuky | 20,05 g |
– nasycené | 4,86 g |
– nenasycené | 15,12 g |
–– mononenasycené | 9,55 g |
–– polynenasycené | 5,57 g |
––– omega 3 | 0,58 g |
Vláknina | 70,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,23 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 155,91 g |
– cukry | 14,09 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
2 dl 2 dl zredukovaného koncentrovaného uzeného vývaru | Vývar vepřový | 200 ml |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
1 kostka 1 kostka masového bujónu | Bujón hovězí | 10 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
plátek plátek másla | Máslo kravské | |
1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 špalíček 1 špalíček kořenové petržele 4-5 cm | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 půlměsíc celeru tloušťka 1,5 cm | Celer bulva čerstvá | 540 g |
8 cm 8 cm pórku | Pórek čerstvý | |
2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru (odvláknit) | Celer řapíkatý | |
1 hrst 1 hrst libečku sušeného rozemnutého (v létě všechny bylinky čerstvé) | Libeček sušený | |
1 hrst 1 hrst sušené petrželky rozemnuté | Petržel nať sušená | |
1 špetku 1 špetku rozemnuté majoránky | Majoránka sušená | |
5 větviček 5 větviček saturejky čerstvé nebo sušené | Saturejka sušená | |
1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
1 necelá 1 necelá lžíce octa | Ocet lihový |