Měkoučký celozrnný chléb

Boubelinda Kuchařka:

Domácí pekárna 39 názorů

59

Suroviny

300 ml vody
2 lžíce oleje
300 g celozrnné pšeničné mouky
50 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky
1 lžička chlebového koření
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1/4 kostky čerstvých kvasnic
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí, sůl do rohu a chlebové koření jsem zamíchala do mouky.

  2. Kvasnice dávám na cukr.

  3. Už nedosypávám mouku ani nedolévám vodu. Nechám tak jak je a proto je tak měkoučký.

  4. Pečeme na programu celozrnný, velikost 1 a barva (propečení) tmavá.

Poznámka

Chlebové koření jsem koupila v drogerii DM. Dříve jsem chléb dělala bez koření, ale takle je mnohem lepší. Chléb vydrží dlouho měkký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Měkoučký celozrnný chléb

  • Pajaja Pajaja

    Ráda bych se zeptala, co je to velikost 1. :-/ To je ta nejmenší velikost? Mám s tímhle problém. Myslela jsem, že sečtením hmotností všech ingrediencí budu vědět, kterou velikost zvolit. Mám na pekárně nastavení na 500 g, 750 g a 1000 g. Ale kolikrát je toho víc než 1000 g, proto se bojím, aby mi pak chleba z pekárny nevylezl. . . :-)) Poradíte mi? Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Chlebík je výborny:yes:, jen se mi propadl:-O a nevím proč, ale chuťově je dobrý. Dávám bod a přidám fotky:-K.

    Odpovědět

  • Montanka Montanka

    Tak jsem zkoušela tento chlebík - všem moc chutnal ... je opravdu dobrý - koření jsem neměla, dala jsem je ntrochu drc. kmínu - a i tak to bylo výborné ...
    Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...

    Odpovědět

  • dean dean(neregistrovaný)

    Chlebové koření si můžete sestavit i doma. Koriandr,fenykl,kmín, vše rozmixovat v mlýnku na kávu,a aby konzistence byla jemná, přidám ještě lžíci( lžíčku ) soli

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    srettka:Sretti díky,já jsem dělala v neděli a dala jen do utěrky a to byla chyba,přesně jak říkáš,tak honem jsem druhý den dala do igelitu,tak se dá jíst,naštěstí jsem dělala jen z poloviční dávky,tak abych věděla pro příště;-)díky:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Simona Kucerova:já ho po vychladnutí a vydýchání zabalím do utěrky a pak do igelitu. jinak by si pak na kůrce mohl brousit zuby bobr;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    velmi pěkný chlebík,jsem začínající pekařka,mám DP krátce a žádné moc zkušenosti,ale chtěla jsem se zeptat.Když chlebík vystydne jak ho uložíte v čem ho skladujete,aby zůstal hezky měkký a neokoralý:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Tak jsem dnes prvně zkoušela pekárnu na tomto receptu a výsledek vynikající:-p:-!Posílám bodíka a děkuju za bezva recept:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    ono hodně záleží na těch moukách kolik pojmou vody. Samozřejmě dejte mín a pak si to pohlídejte, aby se těsto nelepilo.;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    to je šíleně moc vody na uvedené množství mouky... 300ml bohatě stačí na půl kila mouky + pohlídat si hustotu těsta aby se vytvořila nelepivá koule...

    Odpovědět

  • kovarovah kovarovah

    Tak jsme vyzkoušeli už i tenhle chlebík a byl z něj výstavní ušák... řekla bych, že to bylo množstvím vody v receptu, protože droždí jsme měli sušené a bylo ho míň než mělo... no uvidíme příště, protože ho určitě zkusíme znovu - je mooc dobrý. Jinak jsem použila chlebové koření od Benkoru, takže až vyzkouším to z DM určitě napíšu jestli v tom byl nějaký rozdíl.. ;-)

    Odpovědět

  • Dadulka Dadulka

    Boube,mirca - díky

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Dadulko, sypkého droždí tedy 1 lžičku. ;-) jé koukám už to tu mirca napsala.:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Dadulko:-)co já vím tak jako přepočet se uvádí že 1/4čersvého droždí = 1 rovná lžička sušeného droždí;-).

    Odpovědět

  • Dadulka Dadulka

    Kolik je 1/4 čerstvých kvasnic sypkého droždí??? čerstvé nemám. díky

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: celozrnný chléb recept celozrnny chleb celozrný chléb recept recept celozrnny chleb recept na celozrnný chléb celozrný chleba celozrný chléb celozrnný chléb domácí pekárna chlebové koření celozrnný chleba recept koření do chleba chleba z čerstvých kvasnic celozrnný chléb bez kvasnic recept celozrny chleb recept na celozrný chleba recepty na peceni celozrneho chleba a peciva. pečení celozrného pečiva celozrný chleba recept celozrný chlieb celozrnný chléb bez kynutí

Zapomněl/a jsem heslo