Měkoučký celozrnný chléb

Boubelinda Kuchařka:

Domácí pekárna 39 názorů

59

Suroviny

300 ml vody
2 lžíce oleje
300 g celozrnné pšeničné mouky
50 g celozrnné žitné mouky
150 g hladké mouky
1 lžička chlebového koření
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1/4 kostky čerstvých kvasnic
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí, sůl do rohu a chlebové koření jsem zamíchala do mouky.

  2. Kvasnice dávám na cukr.

  3. Už nedosypávám mouku ani nedolévám vodu. Nechám tak jak je a proto je tak měkoučký.

  4. Pečeme na programu celozrnný, velikost 1 a barva (propečení) tmavá.

Poznámka

Chlebové koření jsem koupila v drogerii DM. Dříve jsem chléb dělala bez koření, ale takle je mnohem lepší. Chléb vydrží dlouho měkký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Měkoučký celozrnný chléb

  • Pajaja Pajaja

    Ráda bych se zeptala, co je to velikost 1. :-/ To je ta nejmenší velikost? Mám s tímhle problém. Myslela jsem, že sečtením hmotností všech ingrediencí budu vědět, kterou velikost zvolit. Mám na pekárně nastavení na 500 g, 750 g a 1000 g. Ale kolikrát je toho víc než 1000 g, proto se bojím, aby mi pak chleba z pekárny nevylezl. . . :-)) Poradíte mi? Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Chlebík je výborny:yes:, jen se mi propadl:-O a nevím proč, ale chuťově je dobrý. Dávám bod a přidám fotky:-K.

    Odpovědět

  • Montanka Montanka

    Tak jsem zkoušela tento chlebík - všem moc chutnal ... je opravdu dobrý - koření jsem neměla, dala jsem je ntrochu drc. kmínu - a i tak to bylo výborné ...
    Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...

    Odpovědět

  • dean dean(neregistrovaný)

    Chlebové koření si můžete sestavit i doma. Koriandr,fenykl,kmín, vše rozmixovat v mlýnku na kávu,a aby konzistence byla jemná, přidám ještě lžíci( lžíčku ) soli

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    srettka:Sretti díky,já jsem dělala v neděli a dala jen do utěrky a to byla chyba,přesně jak říkáš,tak honem jsem druhý den dala do igelitu,tak se dá jíst,naštěstí jsem dělala jen z poloviční dávky,tak abych věděla pro příště;-)díky:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Simona Kucerova:já ho po vychladnutí a vydýchání zabalím do utěrky a pak do igelitu. jinak by si pak na kůrce mohl brousit zuby bobr;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    velmi pěkný chlebík,jsem začínající pekařka,mám DP krátce a žádné moc zkušenosti,ale chtěla jsem se zeptat.Když chlebík vystydne jak ho uložíte v čem ho skladujete,aby zůstal hezky měkký a neokoralý:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Tak jsem dnes prvně zkoušela pekárnu na tomto receptu a výsledek vynikající:-p:-!Posílám bodíka a děkuju za bezva recept:yes:

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    ono hodně záleží na těch moukách kolik pojmou vody. Samozřejmě dejte mín a pak si to pohlídejte, aby se těsto nelepilo.;-)

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    to je šíleně moc vody na uvedené množství mouky... 300ml bohatě stačí na půl kila mouky + pohlídat si hustotu těsta aby se vytvořila nelepivá koule...

    Odpovědět

  • kovarovah kovarovah

    Tak jsme vyzkoušeli už i tenhle chlebík a byl z něj výstavní ušák... řekla bych, že to bylo množstvím vody v receptu, protože droždí jsme měli sušené a bylo ho míň než mělo... no uvidíme příště, protože ho určitě zkusíme znovu - je mooc dobrý. Jinak jsem použila chlebové koření od Benkoru, takže až vyzkouším to z DM určitě napíšu jestli v tom byl nějaký rozdíl.. ;-)

    Odpovědět

  • Dadulka Dadulka

    Boube,mirca - díky

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda(autorka receptu)

    Dadulko, sypkého droždí tedy 1 lžičku. ;-) jé koukám už to tu mirca napsala.:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Dadulko:-)co já vím tak jako přepočet se uvádí že 1/4čersvého droždí = 1 rovná lžička sušeného droždí;-).

    Odpovědět

  • Dadulka Dadulka

    Kolik je 1/4 čerstvých kvasnic sypkého droždí??? čerstvé nemám. díky

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: celozrnný chléb recept celozrnny chleb celozrný chléb recept recept celozrnny chleb recept na celozrnný chléb celozrný chléb celozrnný chléb domácí pekárna chlebové koření celozrnný chleba recept celozrný chleba chleba z čerstvých kvasnic recept celozrny chleb recept na celozrný chleba koření do chleba celozrnný chléb bez kvasnic recepty na peceni celozrneho chleba a peciva. pečení celozrného pečiva celozrný chlieb celozrnný chléb bez kynutí celozrnný chléb v domácí pekárně

Zapomněl/a jsem heslo