Nutriční hodnoty (Srbské rizoto z vepřové plece)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 7 332 kJ / 1 752 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
| Tuky | 9,75 g |
| – nasycené | 2,85 g |
| – nenasycené | 4,38 g |
| –– mononenasycené | 3,28 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 15,12 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 291 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 336,03 g |
| – cukry | 25,59 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce krájené sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 37.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mraženého hrášku (nebo čerstvého) | Hrášek zelený mražený | 30 g |
| 150-250 g 150-250 g vepřového masa (nejlépe plec) | Vepřová kýta | 200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý | |
| vývar (podle potřeby) | Vývar masový | |
| tvrdý sýr na posypání porcí porcí | Sýr kravský tvrdý 30% |