Nutriční hodnoty (Žampionové kuřecí maso s medvědím česnekem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 181 kJ / 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 167,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,12 g |
| Tuky | 24,18 g |
| – nasycené | 12,98 g |
| – nenasycené | 9,17 g |
| –– mononenasycené | 7,20 g |
| –– polynenasycené | 1,97 g |
| ––– omega 3 | 1,48 g |
| Vláknina | 8,20 g |
| Cholesterol | 439 mg |
| Sodík | 480 mg |
| Sůl | 1,13 g |
| Sacharidy | 17,90 g |
| – cukry | 10,82 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí prsa (nebo stehenní řízky) | Kuře prso | 700 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 140 g 140 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 140 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | |
| 80 ml 80 ml vývaru (nebo podle potřeby) | Vývar masový | 80 ml |
| máslo (nebo olej) na restování | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |