Nutriční hodnoty (Guláš (nejen) s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 985 kJ / 1 669 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 120,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,55 g |
| Tuky | 77,65 g |
| – nasycené | 30,73 g |
| – nenasycené | 39,67 g |
| –– mononenasycené | 31,91 g |
| –– polynenasycené | 7,76 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 35,06 g |
| Cholesterol | 435 mg |
| Sodík | 370 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 84,30 g |
| – cukry | 48,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové plece (lze použít i drůbeží, králičí či hovězí maso) | Vepřová plec | 600 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 50 g 50 g špeku, případně sádlo či olej | Sádlo vepřové | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 kapie nebo menší červená paprika | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| cca 80 g 80 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 80 g |
| cca 0,5 l cca 0,5 l vývaru | Vývar hovězí | |
| 1 hrnek 1 hrnek hrášku (200 ml) | Hrášek zelený | 250 g |
| hladká mouka nebo jíška na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |