Nutriční hodnoty (Okurková omáčka ze salátových okurek a petrželky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 989 kJ / 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,07 g |
| Tuky | 86,64 g |
| – nasycené | 48,61 g |
| – nenasycené | 32,67 g |
| –– mononenasycené | 28,23 g |
| –– polynenasycené | 4,44 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 3,58 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 379 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 17,70 g |
| – cukry | 9,60 g |
| ––– laktóza | 7,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 a půl větší salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 2 2 cherry rajčátka | Rajčata cherry | 60 g |
| hrst hrst petrželky kudrnky | Petržel nať čerstvá | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 1-2 KL 1-2 KL kremžské hořčice | Hořčice kremžská | 7.5 g |
| pár kapek kapek šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | |
| 600-700 ml 600-700 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 650 ml |
| hraška na zahuštění (nebo solamyl) | Hraška | |
| 180 ml 180 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |