Nutriční hodnoty (Pikantní rajčatové čatní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 438 kJ / 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,65 g |
| Tuky | 3,75 g |
| – nasycené | 0,65 g |
| – nenasycené | 2,06 g |
| –– mononenasycené | 0,46 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 37,77 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9,75 g |
| Sůl | 24,10 g |
| Sacharidy | 109,74 g |
| – cukry | 68,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vyzrálých rajčat | Rajče červené čerstvé | 800 g |
| 1 balíček 1 balíček želírovacího cukru 2:1 | Cukr želírovací | |
| 300 g 300 g červené cibule | Cibule červená čerstvá | 300 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 větší mrkev (nebo 150 ml mrkvové šťávy) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1-2 1-2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 50 g 50 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 50 g |
| 1/2 1/2 citronu (kůra a šťáva) | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky soli | Sůl mořská | 24 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá |