Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské knedlíky I

Knedlík z proslulého lázeňského města patří k tradičním přílohám české kuchyně, který se nejčastěji podává k omáčkám i dušeným masům. Jejich výhodou je především snadná a rychlá příprava. Základem je bílé pečivo a vejce. Z bílků se vyšlehá sníh, díky kterému jsou knedlíky neuvěřitelně jemné.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 11. 2014 19:32

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 457 kJ / 1 065 kcal
Bílkoviny51,86 g
Tuky56,39 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol1 049 mg
Sodík484 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy86,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáte potravinářskou fólii, stačí použit sáček na tlačenku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Alzbetina Prk.

8. 1. 2021 13:32

majryna: Z tohoto množství doporučuji 2 knedlíky, jeden by byl moc velký a vařil by se určitě déle. Tohle množství vydá v pohodě na 4-5 porcí. Vařila jsem zrovna asi před týdnem

majryna

8. 1. 2021 08:23

Prosím, z tohoto mnozství surovin bude jeden velký knedlík? Myslím s tou dobou vaření 15 min z každé strany. Děkuji :-K

Ivana41

17. 10. 2020 12:00

:-K:-K

Ivana41

17. 10. 2020 12:00

Jsou výborné jiné už nedělám :yes::yes:

Lakynaa

9. 10. 2020 11:14

Knedliky jsem delala poprvé a povedly se... recept je opravdu skvělý :yes: :-8

kuritko

6. 6. 2020 21:04

výborný!!!!

Petra Dvor.

20. 5. 2020 10:15

Dobrý den, přidávám fotečky. Recept super. Měla jsem úspěch <3 Děkuji

vykynka

11. 4. 2020 13:43

Jsou skvělý dělala jsem po druhé a povedly se i na poprvé moc děkuji za recept<3

Marie_9

6. 2. 2020 19:14

Veronika.Hrozna: Děkuji za tip. Už se mi sbíhají sliny. Přeji pěkný den.

Veronika.Hrozna

6. 2. 2020 09:32

Marie_9: Já dávám do knedlíku ještě místo oleje 2 veliké lžíce rozpuštěného másla. Muškát jenom když vím, že to půjde k divočině. Ke kachně a svíčkové ne!

Marie_9

5. 2. 2020 22:30

Děkuji za recept. Ráda ho vyzkouším. Zrovna přemýšlím co udělat o víkendu a tyhle knedlíky vypadají výborně a určitě budou vynikající. :-)

osmijanko

20. 2. 2018 07:59

zizala: to je len na zahustenie 5dkg,zvyšok ti urobia rožky,:-pridajte nastrúhaný muškátový orech

alca2

18. 2. 2018 14:15

udělala jsem dnes ke svíčkové a byly výborné, nadýchané, i přítel si pochvaloval

Zdeňka Rusínová

21. 1. 2018 21:51

někde jdem na netu četla že vařit knedlíky v potravinové folii je nezdravé.:-!

Zdeněk

8. 8. 2017 10:04

Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. :-D:-D:-D:-D:-D :-D hustě

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karlovarsky knedlik karlovarsky knedlik recept karlovarský knedlík ve folii karlovarske knedliky recept na karlovarsky knedlik karlovarské knedlíky top recepty karlovarské knedlíky recept recept na karlovarske knedliky recepty knedlíky karlovarské top recepty karlovarský knedlík karlovarský knedlík videorecept karlovarský knedlíky recepty karlovarské knedle karlovarský knedlík bez mouky pečené karlovarské knedliky recept na karlovarský knedlík ve folii recept karlovarsky knedlik knedlík karlovarský karlovarský knedlík top recepty knedlíky karlovarske

Suroviny: rohlík, vejce, petržel, šunka, olej, mouka polohrubá, krupice dětská, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíky I

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnZz