Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské knedlíky I

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je bílé pečivo a vejce. Z bílků se vyšlehá sníh, díky kterému budou knedlíky velmi jemné.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 346 kJ /
1 995 kcal
Bílkoviny79,81 g
Tuky63,38 g
Vláknina16,98 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 2,51 g
Sůl5,94 g
Sacharidy267,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s mlékem rozšleháme a nalijeme na nakrájené rohlíky, aby nasákly tekutinu. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Přidáme olej, mouku se solí, krupičku a petrželku nakrájenou na malé kousky. Opatrně promícháme. Krok 4: Nakonec přidáme sníh z bílků, který jsme trošku osolili při šlehání, a opatrně ho rukama vmícháme do rohlíkové směsi. Krok 5: Potravinářskou fólii rozprostřeme na pracovní desku, urovnáme na ni hmotu do tvaru válečku a ten do fólie zabalíme. Krok 6: Na obou stranách fólii zakroutíme nebo svážeme provázkem. Krok 7: Vaříme 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany (větší knedlík i déle). Krok 8: Po uvaření ihned sundáme fólii. Knedlík necháme trošku vychladnout a slabounce ho potřeme olejem, aby neokoral.

TIP: Jak se dělá karlovarský knedlík

Zveřejněno 17. 11. 2014

Poznámka autorky Zdenka +++

Pokud nemáte potravinářskou fólii, stačí použit sáček na tlačenku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíky I

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnZz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíky I

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NnZz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Moje premiéra dopadla s tímto receptem skvěle!

Karlovarský knedlík jsem vařila prvně v životě.Stačilo se přesně držet receptu a dopadlo to výborně! Doporučuji :-)

Vařím pravidelně, super!

Knedlíky jsou výborné !!! :yes:<3

Výborné knedlíky. Vždycky jsem se karlovarský knedlík obávala uvařit, ale tenhle recept je skvělý ! ... Moc jsme si pochutnali.

majryna: Z tohoto množství doporučuji 2 knedlíky, jeden by byl moc velký a vařil by se určitě déle. Tohle množství vydá v pohodě na 4-5 porcí. Vařila jsem zrovna asi před týdnem

Prosím, z tohoto mnozství surovin bude jeden velký knedlík? Myslím s tou dobou vaření 15 min z každé strany. Děkuji :-K

:-K:-K

Jsou výborné jiné už nedělám :yes::yes:

Knedliky jsem delala poprvé a povedly se... recept je opravdu skvělý :yes: :-8

výborný!!!!

Dobrý den, přidávám fotečky. Recept super. Měla jsem úspěch <3 Děkuji

Jsou skvělý dělala jsem po druhé a povedly se i na poprvé moc děkuji za recept<3

Veronika.Hrozna: Děkuji za tip. Už se mi sbíhají sliny. Přeji pěkný den.

Marie_9: Já dávám do knedlíku ještě místo oleje 2 veliké lžíce rozpuštěného másla. Muškát jenom když vím, že to půjde k divočině. Ke kachně a svíčkové ne!

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
karlovarsky knedlik, karlovarsky knedlik recept, karlovarský knedlík ve folii, karlovarske knedliky, recept na karlovarsky knedlik, karlovarské knedlíky top recepty, karlovarské knedlíky recept, recept na karlovarske knedliky, recepty knedlíky karlovarské, top recepty karlovarský knedlík, karlovarský knedlík videorecept, karlovarský knedlíky, recepty karlovarské knedle, karlovarský knedlík bez mouky, pečené karlovarské knedliky, recept na karlovarský knedlík ve folii, recept karlovarsky knedlik, knedlík karlovarský, karlovarský knedlík top recepty, knedlíky karlovarske

Suroviny:
rohlík, vejce, petrželka, olej, mouka polohrubá, krupice dětská, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu