Karlovarské knedlíky I

Přílohy Doba přípravy: 40 minut 30 názorů

Přílohy Doba přípravy: 40 minut 30 názorů

Suroviny 10 porcí

6-7 starších rohlíků (nakrájených na kostičky)
4 vejce (bílky oddělit od žloutků)
petržel
šunka nakrájená na malé kousky
2 lžíce oleje
5 dkg polohrubé mouky
5 dkg dětské krupičky
210 ml mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s mlékem rozšleháme, nalijeme na nakrájené rohliky, aby se nasákly.

  2. Přidáme olej, mouku, krupičku, buď petrželku nebo šunku, opatrně promícháme a nakonec dáme sníh z bílků, který jsme trošku osolili při šlehání a opatrně rukama vmícháme do rohlíkové směsi.

  3. Zabalíme do potravinové fólie, na obou stranách uděláme uzel. Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany.

  4. Po uvaření ihned sundáme fólii, necháme trošku vychladnout a slabounce potřeme olejem, aby neokoraly.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte potravinářskou fólii, stačí použit sáček na tlačenku.

Komentáře k receptu Karlovarské knedlíky I

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    majryna: Z tohoto množství doporučuji 2 knedlíky, jeden by byl moc velký a vařil by se určitě déle. Tohle množství vydá v pohodě na 4-5 porcí. Vařila jsem zrovna asi před týdnem

    Odpovědět

  • majryna majryna

    Prosím, z tohoto mnozství surovin bude jeden velký knedlík? Myslím s tou dobou vaření 15 min z každé strany. Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

  • Ivana41 Ivana41

    Jsou výborné jiné už nedělám :yes::yes:

    Odpovědět

  • Lakynaa Lakynaa

    Knedliky jsem delala poprvé a povedly se... recept je opravdu skvělý :yes: :-8

    Odpovědět

  • kuritko kuritko

    výborný!!!!

    Odpovědět

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečky. Recept super. Měla jsem úspěch <3 Děkuji

    Odpovědět

  • vykynka vykynka

    Jsou skvělý dělala jsem po druhé a povedly se i na poprvé moc děkuji za recept<3

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Veronika.Hrozna: Děkuji za tip. Už se mi sbíhají sliny. Přeji pěkný den.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Marie_9: Já dávám do knedlíku ještě místo oleje 2 veliké lžíce rozpuštěného másla. Muškát jenom když vím, že to půjde k divočině. Ke kachně a svíčkové ne!

    Odpovědět

  • Marie_9 Marie_9

    Děkuji za recept. Ráda ho vyzkouším. Zrovna přemýšlím co udělat o víkendu a tyhle knedlíky vypadají výborně a určitě budou vynikající. :-)

    Odpovědět

  • osmijanko osmijanko

    zizala: to je len na zahustenie 5dkg,zvyšok ti urobia rožky,:-pridajte nastrúhaný muškátový orech

    Odpovědět

  • alca2 alca2

    udělala jsem dnes ke svíčkové a byly výborné, nadýchané, i přítel si pochvaloval

    Odpovědět

  • Zdeňka Rusínová Zdeňka Rusínová(neregistrovaný)

    někde jdem na netu četla že vařit knedlíky v potravinové folii je nezdravé.:-!

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Vaříme 15 minut z jedné strany a 15 minut z druhé strany. :-D:-D:-D:-D:-D :-D hustě

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: karlovarsky knedlik karlovarsky knedlik recept karlovarský knedlík ve folii karlovarske knedliky recept na karlovarsky knedlik karlovarské knedlíky top recepty karlovarské knedlíky recept recept na karlovarske knedliky recepty knedlíky karlovarské top recepty karlovarský knedlík karlovarský knedlík videorecept karlovarský knedlíky recepty karlovarské knedle karlovarský knedlík bez mouky pečené karlovarské knedliky recept na karlovarský knedlík ve folii recept karlovarsky knedlik knedlík karlovarský karlovarský knedlík top recepty knedlíky karlovarske