Nutriční hodnoty (Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 101,92 g |
| – nasycené | 57,02 g |
| – nenasycené | 36,31 g |
| –– mononenasycené | 31,14 g |
| –– polynenasycené | 5,17 g |
| ––– omega 3 | 0,94 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 776 mg |
| Sodík | 759 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 211,44 g |
| – cukry | 133,04 g |
| ––– laktóza | 14,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 500-700 g 500-700 g višní (nebo třešní) | Višně čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 2 2 větší vejce (nebo 1 vejce + 3 žloutky) | Vejce slepičí | 140 g |
| 120 ml 120 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| máslo a cukr na vymazání a vysypání formy | Máslo kravské |