Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: 2 hodiny než to sníme Bramborová jídla 20 názorů

Suroviny

2 kg malých starých brambor
40 dkg točeného salámu
2 špekáčky
15 dkg uzeného bůčku
2 cibule
6 vajec
tavený sýr s nivou
tavený sýr se šunkou
tavený sýr s hermelínem
sádlo
vepřový vývar
sůl
pepř
tymián
česnek
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory i se slupkou. Na plech dáme oříšek sádla a nakrájené cibule. Na kousky nakrájíme i kabanos a k tomu můžeme přikrojit i špekáčky nebo uzený bůček. Směs pokmínujte, opepřete, posolte, posypte troškou tymiánu a podlijte vývarem.

  2. Uvařené brambory oloupejte a přetlačte přes kolečko a smíchejte s opečenou "uzeninovou" směsí. Dejte na pekáč a vrch potřete ochucenými tavenými sýry a opět podlijeme vývarem, posypeme petrželkou a dáme do trouby.

  3. Když se sýr pěkně rozteče a zezlátne, zalijeme brambory rozkvedlanými osolenými vajíčky a ještě 10 minut dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 662 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

  • Ivana79 Ivana79

    Pridávam 19.bod a fotku;-)Robievam francúzske zemiaky tak isto,teda údeninu dám podľa toho,čo je práve doma a treba to minúť:-8 ale tie tavené syry sú dobrý nápad:yes:a recept je vtipne napísaný:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Markitek Markitek

    tohle můžu, bodík už letí:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    :-D:-D:-D Na tom není nic nedobrého.Občas je potřeba improvizovat a tohle vypadá výborně a prubla bych to i po výplatě.Hned bych zařízla do pekáčku.:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Kadlíku-mě jednou opravdu z těch tvých popisů postupů vaření trefí:-D:-DUž vidím,jak psíkům odtrhujete od"tlamiček":-O:-D:-D
    Znám zapékané brambory,ale né z taveňáky,jak tady uvádíš;-)Dobrota to určitě bude:-p+13:yes::-*

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Podobným zapečeným bramborám se špekáčkem říkáme Francouzské brambory. :-) Jsou velice dobré a jíme ji nejenom před výplatou.:-)) Vývarem je ale nepodlívám a ani nepotírám sýrem. Ke špekáčkům přidávám mraženou zeleninu = kukuřici s hráškem.:-p Kadlíku, ty se máš, když jsi ve sklepě našel brambory. Poslední dobou jsou brambory moc drahé - 1kg za 18,- 20,-Kč. :-( Bohužel v současné době bramborová jídla nepatří mezi levné recepty.:-( Proto se musím smát, že si jídlo nazval předvýplatové.:-)) Já bych spíž řekla povyplatové.:-D Nic to ale nemění na tom, že tvé předvýplatové brambory vypadají báječně.:yes::-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    srettka::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Chutnalo by nám to i po výplatě:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, tví psi se mají fakt dobře!:-D Jen dotaz, proč ještě podléváš vývarem? Není to pak rozvařené? Jinak myslím, že tohle jídlo i s tím, co jsi měl pro psy bych si klidně dala i v neděli;-):yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jANICKA:zdá se mi, že z toho uzeného veleúdivu se ti poplašila klávesnice:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    No na předvyplaťák tam je dobrot:-O sem to viděla na kilo brambor,dvě kolečka salámu,půl cibule a jedno vejce:-)) a vona takováhle atomovka;-):yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Dejte si Jani těch uzenin a vajec a taky taveného sýra míň, když vás pohoršují, nejen, že jídlo bude zdravější (ačkoliv na nesmažených vajíčkách nevidím nic nezdravého) ale ještě ušetříte :-p. Předvýplaťačky vypadají úžasně Kadliku :yes::-K.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Já si myslím,když už název napovídá předvýplatové....tak se asi kouká hlavně na to,aby se člověk najedl;-):yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    jANICKA:

    stačí spočítat váhu... a je toho /2 porce ještě zbývají na dnešek/ 6 porcí. Takže to je jedno vajíčko a 100 g "uzenin" které se nijak neudily, na jedno jídlo. To se mi až tak moc nezdá...:-! Jinak je to samozřejmě váš názor, a souhlasím s tím, že ty skorouzeniny nejsou to pravé ořechové...

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    JANICKO, tak to tak neprožívejte, občas se zhřešit musí, co by to jinak bylo za život:-K:-)

    Odpovědět

  • jANICKA jANICKA(neregistrovaný)

    Zda semi zetam je zbytecne mnoho uzenin neni to ydrave,ajeste ktomu tolik vajec,no nevim.:-((:no::-//

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: francouzské brambory recept francouzské brambory kadlikovy recepty top recepty z brambor francouzské brambory se špekáčkama jak vařit staré brambory francouzské brambory s hráškem brambory recepty levne recepty z brambor recept na francouzské brambory recepty z brambor staré brambory bramborové recepty recept z točeňáku co uvarit ze starych brambor recepty ze starých brambor co ze starých brambor co varit z brambor francouské brambory se špekáčkama vegetariánské francouzské brambory

Zapomněl/a jsem heslo