Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory
Suroviny
Porce: než to sníme
Nutriční hodnoty
Energie | 14 443 kJ / 3 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,79 g |
Tuky | 152,25 g |
Vláknina | 52,40 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 5,42 g |
Sůl | 12,26 g |
Sacharidy | 344,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2021 20:10
jako když pejsek s kočičkou pekli dort, někdy je méně více
5. 5. 2013 12:07
Pridávam 19.bod a fotkuRobievam francúzske zemiaky tak isto,teda údeninu dám podľa toho,čo je práve doma a treba to minúť
ale tie tavené syry sú dobrý nápad
a recept je vtipne napísaný
1. 10. 2012 12:52
tohle můžu, bodík už letí
13. 6. 2011 23:44
Na tom není nic nedobrého.Občas je potřeba improvizovat a tohle vypadá výborně a prubla bych to i po výplatě.Hned bych zařízla do pekáčku.
13. 6. 2011 23:12
Kadlíku-mě jednou opravdu z těch tvých popisů postupů vaření trefíUž vidím,jak psíkům odtrhujete od"tlamiček"
Znám zapékané brambory,ale né z taveňáky,jak tady uvádíšDobrota to určitě bude
+13
10. 6. 2011 23:46
Podobným zapečeným bramborám se špekáčkem říkáme Francouzské brambory. Jsou velice dobré a jíme ji nejenom před výplatou.
Vývarem je ale nepodlívám a ani nepotírám sýrem. Ke špekáčkům přidávám mraženou zeleninu = kukuřici s hráškem.
Kadlíku, ty se máš, když jsi ve sklepě našel brambory. Poslední dobou jsou brambory moc drahé - 1kg za 18,- 20,-Kč.
Bohužel v současné době bramborová jídla nepatří mezi levné recepty.
Proto se musím smát, že si jídlo nazval předvýplatové.
Já bych spíž řekla povyplatové.
Nic to ale nemění na tom, že tvé předvýplatové brambory vypadají báječně.
10. 6. 2011 14:20
srettka:
10. 6. 2011 14:06
Chutnalo by nám to i po výplatě
10. 6. 2011 12:27
No, tví psi se mají fakt dobře! Jen dotaz, proč ještě podléváš vývarem? Není to pak rozvařené? Jinak myslím, že tohle jídlo i s tím, co jsi měl pro psy bych si klidně dala i v neděli
10. 6. 2011 11:53
jANICKA:zdá se mi, že z toho uzeného veleúdivu se ti poplašila klávesnice
10. 6. 2011 11:52
No na předvyplaťák tam je dobrot sem to viděla na kilo brambor,dvě kolečka salámu,půl cibule a jedno vejce
a vona takováhle atomovka
10. 6. 2011 11:47
Dejte si Jani těch uzenin a vajec a taky taveného sýra míň, když vás pohoršují, nejen, že jídlo bude zdravější (ačkoliv na nesmažených vajíčkách nevidím nic nezdravého) ale ještě ušetříte . Předvýplaťačky vypadají úžasně Kadliku
.
10. 6. 2011 11:02
Já si myslím,když už název napovídá předvýplatové....tak se asi kouká hlavně na to,aby se člověk najedl
10. 6. 2011 10:53
jANICKA:
stačí spočítat váhu... a je toho /2 porce ještě zbývají na dnešek/ 6 porcí. Takže to je jedno vajíčko a 100 g "uzenin" které se nijak neudily, na jedno jídlo. To se mi až tak moc nezdá... Jinak je to samozřejmě váš názor, a souhlasím s tím, že ty skorouzeniny nejsou to pravé ořechové...
10. 6. 2011 10:53
JANICKO, tak to tak neprožívejte, občas se zhřešit musí, co by to jinak bylo za život
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Rybízový koláč se sněhovou čepicí
Přidáno před 13 hodinami

Muffiny se směsí drobného ovoce
Přidáno 2. 7. 2022 09:51

Kuřecí soté se zeleninou a vlašskými ořechy
Přidáno 2. 7. 2022 09:33

Panenka v paprikové omáčce
Přidáno 2. 7. 2022 08:42

Grilovaný rumpsteak v marinádě
Přidáno 2. 7. 2022 08:16

Jednoduchý čokoládový dort s višněmi
Přidáno 1. 7. 2022 12:17
Právě bylo uvařeno:

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Mura_jedovata
před 41 minutami

Kapří filet na grilu
uvařil/a Petulice
před 59 minutami

Hovězí na žampionech
uvařil/a monyss
před 1 hodinou

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a lenkavozihnojova
před 1 hodinou

Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
uvařil/a MayaCZ
před 2 hodinami

Vláčný perník z kefíru
uvařil/a Adris
před 11 hodinami

Banánové lívance II.
uvařil/a Jan Nemec
před 11 hodinami

Mrkvové kostky-trochu zdravější
uvařil/a Jan Nemec
před 11 hodinami

Brusinky z rybízu
uvařil/a Tomybarvaa
před 12 hodinami

Buchta Rafaelo
uvařil/a icecube58
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: francouzské brambory recept francouzské brambory kadlikovy recepty top recepty z brambor francouzské brambory se špekáčkama francouzské brambory s hráškem jak vařit staré brambory brambory recepty levne recepty z brambor recept na francouzské brambory recepty z brambor staré brambory bramborové recepty recept z točeňáku co uvarit ze starych brambor recepty ze starých brambor co ze starých brambor co varit z brambor francouské brambory se špekáčkama vegetariánské francouzské brambory
Suroviny: brambory, salám točený, špekáček, bůček uzený, cibule, vejce, sýr tavený s nivou, sýr tavený se šunkou, sýr tavený s hermelínem, sádlo, vývar vepřový, sůl, pepř, tymián, česnek, petrželka zelená
Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l87r
21 názorů