Nutriční hodnoty (Mandlový koláč s hruškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 437 kJ / 2 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,90 g |
| Tuky | 182,44 g |
| – nasycené | 72,54 g |
| – nenasycené | 88,03 g |
| –– mononenasycené | 61,61 g |
| –– polynenasycené | 26,42 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 36,65 g |
| Cholesterol | 954 mg |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 252,89 g |
| – cukry | 143,17 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g mandlové mouky | Mouka mandlová | 100 g |
| 100 g 100 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 100 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru + na posypání | Cukr třtinový | 100 g |
| 1 1 1/4 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 15 ml |
| 3-4 3-4 hrušky | Hruška čerstvá | 455 g |
| hrst hrst mandlových plátků | Mandle loupané |