

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou
Suroviny
- 700 g kančí kýty
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 menšího celeru
- 2 pl sádla
- 1 pl rybízové marmelády
- 2 pl brusinkového kompotu
- 1-2 lžičky plnotučné hořčice
- 1-2 pomeranče
- 1/2 lžičky muškátu
- 150 ml červeného vína
- koření na divočinu
- sůl
- voda cca 1 l
- (jíška)
- 1 pl sádla
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.
Nachystáme pekáč s poklicí a troubu zapneme na 200°C. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule očistíme a nakrájíme na hrubo. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Do pekáče dáme rozpustit sádlo, přidáme cibule a zeleninu, restujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přidáme nachystané pomeranče, podlijeme vodou, asi do 2/3 masa, vložíme do vyhřáté trouby.
Teplotu snížíme na 180°C a pečeme pod poklicí 1,5-2 hodiny do měkka.
Maso vyjmeme a uložíme na teple. Vše v pekáči rozmixujeme, přelijeme do hrnce a dáme vařit.
Přidáme muškát, marmeládu, brusinky a jíšku (na sádle osmahlá mouka), provaříme. Přilijeme víno, krátce provaříme. Můžeme přidat šťávu z pomeranče, případně dosolit.
Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kančí kýta s brusinkovou omáčkou
-
Veronika.Hrozna:špikováním nic nepokazíš
koření mám z trhů v Brně, míchá si ho paní co koření prodává, jinak Vitanu taky někdy používám. Ať vám chutná -
Mohu tu kýtu trošku prošpikovat slaninou ,nebo radši ne ,a mám divočinu od Vitany ,nebo jsi použila jinou?
-
pěkný receptík divočinu občas taky seženu vím, že moc dobrá a tento receptík je
+13
-
nofrona:Ještě křen?
Teda ten už bych tam taky nedala
-
1974andrea:Andry díky
, recept jsem dostala a šlo to tam chuťově moc dobře, jen jsem vynechala strouhaný křen
.
Celkově to bylo moc dobré -
Markétko, krásné jídlo i fotka.
Já bych sice už asi nedávala rybíz, když dám brusinky a muškát mi k té divočině taky nějak moc nejde. Ale tys to ochutnala a pokud chutnalo, proč ne
-
děkuji za milé komentáře
-
suprové jídelko, luxusní foto
-
No, tak vidíš..jak bych to ráda vyzkoušela a přidala ti foto, když kaňoura nemamo??
Nádherné jídlo, nádherné fotky
-
Divinu mám veľmi rada, ale keď si predstavím, že tie potvorky diviaky nám behajú okolo záhrady a po parkoch v meste, tak by som ich zastrelila osobne
-
Parádní bašta
-
Tak nevím,co mě potýralo víc
Jestli ty krásné fotky náramné bašty,nebo čtení postupu vaření
Máš to parádní,Markétko -
Děkuji všem
-
Prilákala ma nová fotka...je krásna, recept tak isto...
-
Veronika.Hrozna: ani mi nemluv, v létě jsme malovali dva pokoje, chodbu a dobré ,ale toto je strašné, nepřeji nikomu a už dlooooho nebudu malovat špajz a komoru