Nutriční hodnoty (Vločková polévka s růžičkovou kapustou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 638 kJ / 869 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,06 g |
| Tuky | 28,66 g |
| – nasycené | 5,21 g |
| – nenasycené | 25,34 g |
| –– mononenasycené | 18,32 g |
| –– polynenasycené | 7,03 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 63,74 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 86,89 g |
| – cukry | 25,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 12-15 12-15 ks růžiček kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce lahůdkového droždí | Droždí lahůdkové | 30 g |
| 1,5 litru 1,5 litru zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| libeček čerstvý nebo mražený | Libeček čerstvý |