Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny72,79 g
– z toho živočišné bílkoviny67,90 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,89 g
Tuky103,49 g
– nasycené59,48 g
– nenasycené37,54 g
–– mononenasycené32,65 g
–– polynenasycené4,90 g
––– omega 30,30 g
Vláknina18,15 g
Cholesterol 2,24 g
Sodík 311 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy40,55 g
– cukry20,90 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 dkg 40 dkg drůbežích jater (i dva a více druhů, klidně dohromady) Játra kuřecí 400 g
4 4 velké cibule Cibule čerstvá 280 g
máslo nebo sádlo pod cibuli Máslo kravské
čerstvě mletý barevný pepř Pepř barevný
špetka špetka tymiánu Tymián sušený
špetka špetka majoránky Majoránka sušená
2 lžíce 2 lžíce portského Tawny (pokud dáte brusinky nebo mandle) Brusinky zavařené 30 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření Nové koření 2.5 g
2-3 2-3 lžíce brusinek ze sklenice nebo dvě hrsti pražených mandlových nudliček nebo 1,5 lžíce naloženého zeleného pepře Brusinky zavařené
sůl Sůl mořská
1 lžička 1 lžička Aromatu (nebo jiného dochucovadla)
10 dkg 10 dkg másla Máslo kravské 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.