Nutriční hodnoty (Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 866 kJ / 1 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,89 g |
| Tuky | 103,49 g |
| – nasycené | 59,48 g |
| – nenasycené | 37,54 g |
| –– mononenasycené | 32,65 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 18,15 g |
| Cholesterol | 2,24 g |
| Sodík | 311 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 40,55 g |
| – cukry | 20,90 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg drůbežích jater (i dva a více druhů, klidně dohromady) | Játra kuřecí | 400 g |
| 4 4 velké cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| máslo nebo sádlo pod cibuli | Máslo kravské | |
| čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| špetka špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce portského Tawny (pokud dáte brusinky nebo mandle) | Brusinky zavařené | 30 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření | Nové koření | 2.5 g |
| 2-3 2-3 lžíce brusinek ze sklenice nebo dvě hrsti pražených mandlových nudliček nebo 1,5 lžíce naloženého zeleného pepře | Brusinky zavařené | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička Aromatu (nebo jiného dochucovadla) | ||
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |