Nutriční hodnoty (Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 866 kJ / 1 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,89 g |
Tuky | 103,49 g |
– nasycené | 59,48 g |
– nenasycené | 37,54 g |
–– mononenasycené | 32,65 g |
–– polynenasycené | 4,90 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 18,15 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 311 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 40,55 g |
– cukry | 20,90 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg drůbežích jater (i dva a více druhů, klidně dohromady) | Játra kuřecí | 400 g |
4 4 velké cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
máslo nebo sádlo pod cibuli | Máslo kravské | |
čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný | |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
špetka špetka majoránky | Majoránka sušená | |
2 lžíce 2 lžíce portského Tawny (pokud dáte brusinky nebo mandle) | Brusinky zavařené | 30 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého nového koření | Nové koření | 2.5 g |
2-3 2-3 lžíce brusinek ze sklenice nebo dvě hrsti pražených mandlových nudliček nebo 1,5 lžíce naloženého zeleného pepře | Brusinky zavařené | |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička Aromatu (nebo jiného dochucovadla) | ||
10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |