Nutriční hodnoty (Topinka se sýrem a opečenou hlívou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 570 kJ / 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 7,53 g |
| – nasycené | 4,51 g |
| – nenasycené | 2,84 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 0,34 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 5,35 g |
| – cukry | 3,39 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší klobouky z hlívy (bez tuhých částí) | Hlíva ústřičná syrová | |
| lžíce lžíce změklého másla | Máslo kravské | |
| 1 stroužek 1 stroužek utřeného česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 50 g 50 g strouhaného sýru (Gouda, niva) | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2-3 2-3 krajíčky chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| olej | Olej řepkový |