Nutriční hodnoty (Krůtí sekaná s čedarem, mrkví a pikantní glazurou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 139 kJ / 1 467 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 133,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,87 g |
| Tuky | 70,13 g |
| – nasycené | 28,42 g |
| – nenasycené | 36,59 g |
| –– mononenasycené | 20,28 g |
| –– polynenasycené | 16,32 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 9,96 g |
| Cholesterol | 559 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,91 g |
| Sacharidy | 67,41 g |
| – cukry | 50,77 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého krůtího masa | Krůta stehno bez kosti a kůže | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku (nebo pažitky) | Česnek medvědí čerstvý | |
| 100 g 100 g nastrouhaného čedaru | Čedar | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 3 lžíce 3 lžíce kvalitního kečupu (nejlépe domácího) | Kečup sladký | 45 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 1 špetka 1 špetka chilli | Chilli paprička sušená |