Sterilované okurky - sladkokyselé

clupmi Kuchař: clupmi

Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

Na dno sklenic:
3 kolečka mrkve
2 kolečka křenu
2 okvětí kopru
2 hřebíčky
4 ks celý pepř
cibule
1/2 kávové lžičky hořčičné semínko
Nálev: (13 l sklenic)
3,8 l vody
1,2 l 8% octa
16 dkg soli
30 dkg cukru
50 ks cukerínu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okurky řádně očistíme. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme.

  2. Zavíčkujeme a vaříme ( v zavařovacím hrnci s teploměrem) 20 minut při 86°C.

Poznámka

Cukerín neboli sacharin - 1 tabletka odpovídá 1 kostka cukru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sterilované okurky - sladkokyselé

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    emanca@seznam.cz: Recept máme od tchyně, která už nežije. Co si pamatuji, tak mi ty její okurky strašně chutnaly od dob, co jsem si její dceru namlouval.:-8
    A umělé sladidlo mi vyhovuje, právě ze zmíněných důvodů, i když pít lák nemám ve zvyku. :-K

    Odpovědět

  • jojaart jojaart(neregistrovaný)

    Moj nalev.3 litre vody,100 g soli,350 g cukru,1 liter octu.

    Odpovědět

  • emanca@seznam.cz emanca@seznam.cz(neregistrovaný)

    Tento recept byl před lety uveřejněn v zemědělských novinách. Já si ho vystřihla a předávala v práci kolegyním. emanca@seznam.cz

    Odpovědět

  • emanca emanca(neregistrovaná)

    Tento recept byl před lety uveřejněn v Zemědělských novinách a já si ho vystřihla a pak ho předávala v práci kolegyním. Byl nazván Znojemské okurky.

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Tak se ptám... proč umělé sladidlo? Proč ne na tohle množství vody 700-750 g cukru místo chemie? Znojmia to tam dává léta letoucí jako alibi pro cukrovkáře... Ale proč doma pro osobní spotřebu? Nějak si asi sedím na káblíku :-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Clupmi, právě jsem je zavařila a protože dělám téměř totožně, jen dávám ještě bobek, nové koření a sacharinu 2O ks, cukr nedávám, ale tobě dávám 5.boda:yes:

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Zdravím, já si myslím, že se dává buď cukr, nebo tablety sacharinu. Já dělám ten samý nálev, jen s tím množstvím cukru bez sacharinu a jsou dobré. Myslím, že oboje je moc přeslazené. :-?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Dělám prakticky stejně, jen nedávám hřebíček, místo něj dávám nové koření a bobkový list a na stejné množství tekutin dávám pouze 25 sacharinů.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Obdivuji tu tvou pracovitost. Takovou várku bych asi nezvlád. Jako poctu přijmi ode mne uznání a +bodík 4

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Také mám stejný recept a okurky jsou opravdu výborné :-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Manka47 Manka47

    Ano, toto je i můj nejlepší recept na sladkokyselé, sterilované okurky.:-)) Jsou výborné.:-)) A samozřejmě bod.:-)) Dělám ůplně stejně.:-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: sterilované okurky sladkokyselý nálev na okurky sladkokyselé okurky doba sterilování okurek sterilovani okurek sterilované okurky recept recepty nejlepší nakládané okurky recept na sterilované okurky nalev na sladkokysele okurky nejlepší sterilované okurky nejlepší recept na okurky sladkokyselé okurky,nálev recept na zelí sterilované sladkokyselé nakládané okurky recept na sladkokysele okurky okurky sterilované sladkokyselé okurky recept nálev na okurky bez sacharinu sladkokyselý lák na okurky recept na sterilované okurky bez nálevu

Zapomněl/a jsem heslo