Nutriční hodnoty (Jidáše, jidášky…)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 12 948 kJ / 3 095 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,15 g |
| Tuky | 110,53 g |
| – nasycené | 59,79 g |
| – nenasycené | 42,23 g |
| –– mononenasycené | 34,29 g |
| –– polynenasycené | 7,94 g |
| ––– omega 3 | 0,67 g |
| Vláknina | 17,85 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 541 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 440,19 g |
| – cukry | 90,40 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 150 g 150 g vody (nebo 170 g mléka) | Voda | 150 ml |
| 100 g 100 g povoleného másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 7.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| rozinky | Rozinky | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| med | Med nepasterovaný |