Nutriční hodnoty (Kukuřičný salát s vejci a Roquefortem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 419 kJ / 2 968 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,20 g |
| Tuky | 118,24 g |
| – nasycené | 27,43 g |
| – nenasycené | 74,25 g |
| –– mononenasycené | 33,00 g |
| –– polynenasycené | 41,25 g |
| ––– omega 3 | 1,36 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 6,19 g |
| Sacharidy | 380,90 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mražené kukuřice | Kukuřice mražená | 500 g |
| 4 4 vejce uvařená na tvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g Roquefortu (nebo jiný sýr s modrou plísní) | ||
| 4 lžíce 4 lžíce majonézy | Majonéza | 60 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy (cca) | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 hrst 1 hrst nakrájené pažitky (lahůdkové cibulky) | Pažitka čerstvá |