Nutriční hodnoty (Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 106 kJ / 503 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 14,32 g |
– nasycené | 8,93 g |
– nenasycené | 4,18 g |
–– mononenasycené | 3,78 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 75,85 g |
– cukry | 12,95 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
olej na vymazání pekáčku | Olej řepkový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 vařené a očištěné vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
1-1,5 dl 1-1,5 dl smetany (30%) nebo i té na vaření (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
asi 8 8 středně velkých brambor | Brambor zimní | 400 g |
slanina nebo uzený špek | Špek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kmín | Kmín | |
paprika | Paprika bílá čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý | |
sušené bylinky (Krakonošova zahrádka nebo jiné) | Petržel nať sušená | |
na brambory může být i koření „Americké brambory“ | Brambor zimní |