Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 106 kJ /
503 kcal
Bílkoviny12,48 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,98 g
Tuky14,32 g
– nasycené8,93 g
– nenasycené4,18 g
–– mononenasycené3,78 g
–– polynenasycené0,40 g
––– omega 30,17 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy75,85 g
– cukry12,95 g
––– laktóza4,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
olej na vymazání pekáčku Olej řepkový
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 vařené a očištěné vepřové jazyky Jazyk vepřový
1-1,5 dl 1-1,5 dl smetany (30%) nebo i té na vaření (12%) Smetana kravská sladká 12% 125 ml
asi 8 8 středně velkých brambor Brambor zimní 400 g
slanina nebo uzený špek Špek
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
kmín Kmín
paprika Paprika bílá čerstvá
česnek Česnek čerstvý
sušené bylinky (Krakonošova zahrádka nebo jiné) Petržel nať sušená
na brambory může být i koření „Americké brambory“ Brambor zimní

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.