Nutriční hodnoty (Vepřové jazyky na česneku pečené s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 106 kJ / 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,98 g |
| Tuky | 14,32 g |
| – nasycené | 8,93 g |
| – nenasycené | 4,18 g |
| –– mononenasycené | 3,78 g |
| –– polynenasycené | 0,40 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 75,85 g |
| – cukry | 12,95 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| olej na vymazání pekáčku | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 vařené a očištěné vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 1-1,5 dl 1-1,5 dl smetany (30%) nebo i té na vaření (12%) | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| asi 8 8 středně velkých brambor | Brambor zimní | 400 g |
| slanina nebo uzený špek | Špek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sušené bylinky (Krakonošova zahrádka nebo jiné) | Petržel nať sušená | |
| na brambory může být i koření „Americké brambory“ | Brambor zimní |