Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčka z rajčat (sugo pomodoro))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 518 kJ /
841 kcal
Bílkoviny10,27 g
– z toho živočišné bílkoviny0,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,99 g
Tuky55,88 g
– nasycené24,41 g
– nenasycené30,44 g
–– mononenasycené26,34 g
–– polynenasycené4,09 g
––– omega 30,14 g
Vláknina16,55 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 104 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy66,51 g
– cukry54,42 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g konzervovaných loupaných rajčat Dužina červeného rajčete čerstvá 500 g
500 g 500 g čerstvých rajčat Rajče červené čerstvé 500 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 stonek 1 stonek řapíkatého celer u Celer bulva čerstvá
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového) Olej olivový 22 ml
1/2 svazku 1/2 svazku bazalky Bazalka čerstvá
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
cukr (podle chuti) Cukr bílý
sůl (podle chuti) Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.