Nutriční hodnoty (Omáčka z rajčat (sugo pomodoro))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 518 kJ / 841 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,99 g |
Tuky | 55,88 g |
– nasycené | 24,41 g |
– nenasycené | 30,44 g |
–– mononenasycené | 26,34 g |
–– polynenasycené | 4,09 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 16,55 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 66,51 g |
– cukry | 54,42 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g konzervovaných loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 500 g |
500 g 500 g čerstvých rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 stonek 1 stonek řapíkatého celer u | Celer bulva čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového) | Olej olivový | 22 ml |
1/2 svazku 1/2 svazku bazalky | Bazalka čerstvá | |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
sůl (podle chuti) | Sůl mořská |