Nutriční hodnoty (Treska s bylinkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,19 g |
| Tuky | 182,12 g |
| – nasycené | 104,37 g |
| – nenasycené | 73,86 g |
| –– mononenasycené | 62,18 g |
| –– polynenasycené | 11,69 g |
| ––– omega 3 | 1,42 g |
| Vláknina | 5,53 g |
| Cholesterol | 683 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,25 g |
| Sacharidy | 17,20 g |
| – cukry | 12,94 g |
| ––– laktóza | 6,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 500 g 500 g tresky | Treska filet | 500 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| asi 80 g 80 g nakrájené anglické slaniny | Anglická slanina | 80 g |
| asi 200 ml 200 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
| 250 ml 250 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 250 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, pažitka, petrželka) | Petržel nať čerstvá | 30 g |