Nutriční hodnoty (Bramborové topinky s dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 774 kJ / 1 858 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,00 g |
| Tuky | 61,80 g |
| – nasycené | 29,50 g |
| – nenasycené | 30,70 g |
| –– mononenasycené | 24,00 g |
| –– polynenasycené | 6,70 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 71,00 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 132 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 267,00 g |
| – cukry | 17,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 5 5 a více stroužků česneku | Česnek čerstvý | 350 g |
| 1 dl 1 dl vlažné vody | Voda | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| jogurt nebo zakysaná smetana | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| špetka špetka soli a pepře (podle chuti) | Pepř černý | |
| nastrouhaná niva (nebo česnek, také podle chuti) | Niva 50% t. v s. |