Nutriční hodnoty (Dušené kedlubny s celerem a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 359 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,86 g |
Tuky | 11,76 g |
– nasycené | 7,22 g |
– nenasycené | 3,76 g |
–– mononenasycené | 3,08 g |
–– polynenasycené | 0,68 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 36,40 g |
– cukry | 19,20 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
celer (poměr ke kedlubnám 1:2) | Celer bulva čerstvá | |
cca 10 cm 10 cm pórku (bílá část) | Pórek čerstvý | |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
cca hrnek hrnek vývaru | Vývar hovězí | |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |