Nutriční hodnoty (Dušené kedlubny s celerem a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 359 kJ / 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,86 g |
| Tuky | 11,76 g |
| – nasycené | 7,22 g |
| – nenasycené | 3,76 g |
| –– mononenasycené | 3,08 g |
| –– polynenasycené | 0,68 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 36,40 g |
| – cukry | 19,20 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| celer (poměr ke kedlubnám 1:2) | Celer bulva čerstvá | |
| cca 10 cm 10 cm pórku (bílá část) | Pórek čerstvý | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| cca hrnek hrnek vývaru | Vývar hovězí | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |