Nutriční hodnoty (Nové brambory s česnekovým máslem a studenou omáčkou z Nivy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 564 kJ / 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 52,00 g |
| – nasycené | 34,20 g |
| – nenasycené | 16,27 g |
| –– mononenasycené | 14,67 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 179 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 8,93 g |
| – cukry | 8,93 g |
| ––– laktóza | 9,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| sůl | Sůl mořská | |
| posekané bylinky dle chuti: kopr, petrželka, pažitka... | Petržel nať čerstvá | |
| sádlo nebo máslo | Sádlo vepřové | |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| česnek a bylinky dle chuti, postačí trošku trošku | Petržel nať čerstvá | |
| pepř mletý (není nutný) | Pepř černý mletý | |
| česnek nebo česnekové výhonky | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské |