Nutriční hodnoty (Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 7 265 kJ / 1 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 181,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 173,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 90,05 g |
| – nasycené | 32,80 g |
| – nenasycené | 49,99 g |
| –– mononenasycené | 42,19 g |
| –– polynenasycené | 7,80 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 31,02 g |
| Cholesterol | 925 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 7,89 g |
| Sacharidy | 43,37 g |
| – cukry | 22,40 g |
| ––– laktóza | 14,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 550 g 550 g krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 550 g |
| 300 g 300 g jarní cibulky (zelené části) | Cibulka jarní čerstvá | 300 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany 16% | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 g 100 g strouhaného sýra Eidam 30% | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 ks 2 ks větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 160 g |
| 4 g 4 g petrželky kadeřavé | Petržel nať čerstvá | 4 g |
| 4 g 4 g soli | Sůl mořská | 4 g |
| 3 g 3 g drceného pepře čtyř barev | Pepř barevný | 3 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 g 2 g mletého tymiánu | Tymián sušený | 2 g |