Nutriční hodnoty (Vafle z předvařenè červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 571 kJ / 2 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,50 g |
| Tuky | 85,12 g |
| – nasycené | 11,14 g |
| – nenasycené | 65,60 g |
| –– mononenasycené | 46,35 g |
| –– polynenasycené | 19,25 g |
| ––– omega 3 | 5,21 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 4,61 g |
| Sůl | 13,07 g |
| Sacharidy | 311,40 g |
| – cukry | 19,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 uvařené řepy (cca 6-7 cm průměr) | Červená řepa čerstvá | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 3 ČL 3 ČL kypřícího prášku | Kypřící prášek | 30 g |
| 1 ČL 1 ČL soli | Sůl mořská | 10 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cukr dle chuti (třeba 3 lžičky) | Cukr bílý |