Nutriční hodnoty (Pomalu pečená kližka na Moravance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 748 kJ / 1 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 162,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,99 g |
| Tuky | 43,78 g |
| – nasycené | 19,86 g |
| – nenasycené | 22,27 g |
| –– mononenasycené | 17,12 g |
| –– polynenasycené | 5,15 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 63,01 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 3,19 g |
| Sůl | 7,70 g |
| Sacharidy | 61,90 g |
| – cukry | 28,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězí kližky | Hovězí kližka | 800 g |
| 1 sklenice 1 sklenice Moravanky | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 200 ml 200 ml červeného vína (polosladkého) | Víno červené suché | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |