Nutriční hodnoty (Polévka z tuřínu a batátů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 205 kJ / 1 244 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| – nasycené | 1,20 g |
| – nenasycené | 1,60 g |
| –– mononenasycené | 0,30 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 62,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 242,00 g |
| – cukry | 65,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg tuřínu | Tuřín čerstvý | 1000 g |
| 1 kg 1 kg batátů | Batáty neloupané | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| krutóny | Krutony | |
| listy listy tuřínu - nasekané na ozdobu | Tuřín čerstvý |