Dušené srbské rizoto s mletým masem

Suroviny

250 g mletého masa mix nebo z plece
1 cibule velká
sádlo nebo olej
1 malá plechovka rajského protlaku
2-3 stroužky česneku
1 čerstvá kapie nebo 3-4 lžíce sterilované
1 lžíce mleté papriky
hrst mraženého hrášku
250 g rýže v suchém stavu
cca 600 ml vývaru, dle potřeby
sůl
pepř mletý
tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí. Během smažení maso vařečkou rozebereme na kousíčky. Přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, mletou papriku a na kostičky nebo nudličky pokrájenou kapii a vše necháme ještě krátce osmažit, rozvonět.

  2. K masu přisypeme rýži (zhruba jeden hrnek), mražený hrášek a vše zalijeme vývarem (cca 600 ml). Promícháme, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni za občasného promíchání do změknutí rýže. Ke konci dušení případně podlijeme vývarem, do požadované hustoty. Rizoto by mělo mít krémovější konzistenci, nemělo by se sypat. Je-li třeba, dosolíme a opepříme.

  3. Srbské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Je to snadné a rychlé jídlo z jednoho hrnce. Pokud zbude, je dobré i vychladlé. Kdo chce, může použít hrášek sterilovaný, který vmíchá až na závěr.

Komentáře k receptu Dušené srbské rizoto s mletým masem

Tématické fráze: rizoto s mletým masem srbské rizoto srbské rizoto z mletého masa srbské rizoto recept rizoto s mletým masem recept rizoto z mletého masa rizoto s mletým masem recept rizoto z mix z mletého masa mleté maso s rýží z jednoho hrnce srbské rizoto bez vyvaru rizoto s mletym srbské rizoto mleté maso top recepty srbské rizoto rizoto bez protlaku rizoto s mletým masem z jednoho hrnce rizoto s mletým masem a s hráškem rizeto z dusene rize džuveč dušene srbskebrizoto džuveč s mletym masem