Dušené srbské rizoto s mletým masem

recepty73 Kuchař: recepty73

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

250 g mletého masa mix nebo z plece
1 cibule velká
sádlo nebo olej
1 malá plechovka rajského protlaku
2-3 stroužky česneku
1 čerstvá kapie nebo 3-4 lžíce sterilované
1 lžíce mleté papriky
hrst mraženého hrášku
250 g rýže v suchém stavu
cca 600 ml vývaru, dle potřeby
sůl
pepř mletý
tvrdý sýr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí. Během smažení maso vařečkou rozebereme na kousíčky. Přidáme jemně nasekaný česnek, protlak, mletou papriku a na kostičky nebo nudličky pokrájenou kapii a vše necháme ještě krátce osmažit, rozvonět.

  2. K masu přisypeme rýži (zhruba jeden hrnek), mražený hrášek a vše zalijeme vývarem (cca 600 ml). Promícháme, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni za občasného promíchání do změknutí rýže. Ke konci dušení případně podlijeme vývarem, do požadované hustoty. Rizoto by mělo mít krémovější konzistenci, nemělo by se sypat. Je-li třeba, dosolíme a opepříme.

  3. Srbské rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Poznámka

Je to snadné a rychlé jídlo z jednoho hrnce. Pokud zbude, je dobré i vychladlé. Kdo chce, může použít hrášek sterilovaný, který vmíchá až na závěr.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 177 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené srbské rizoto s mletým masem

Tématické fráze: rizoto s mletým masem srbské rizoto srbské rizoto z mletého masa rizoto z mletého masa srbské rizoto recept rizoto s mletým masem recept rizoto s mletým masem recept srbské rizoto bez vyvaru rizoto s mletym top recepty srbské rizoto džuveč recept mleté maso rizoto ryze s mletym masem z jednoho hrnce srbské rizoto mleté maso rizoto mleté maso sterilovana srbska rizoto recept nadusenu rizoto

Zapomněl/a jsem heslo