Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté řízky pečené v troubě

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 6. 2019 17:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 365 kJ / 2 238 kcal
Bílkoviny104,48 g
Tuky180,91 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,71 g
Sacharidy45,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2021 10:49

;-)casino: www.toprecepty.cz/recept/25878-plnena-teleci-hrud/, ale toto je fakt velmi dobré! A hlavně je třeba, vše odzkoušet.

;-)JosefZeravicky:

JosefZeravicky

17. 1. 2021 10:45

casino:
PŘEJU PĚKNÝ DEN. Váš příměr je sice zajímavý, ale z kulinářského hlediska mám názor, že k telecímu se česnek nehodí, neb je toto maso velice jemné, a česnek by mu tuto jemnos odnesl.
Proto i do vídeňského řízku česnek, byť malé množství rakušáci nedávají, tedy ani já ne.

PRO MAGDALENKU :
obyčej není železná košile, navíc já odpovídám ( pokud jste si přečetla celou diskusi) na připomínky (vhodné a nebo nevhodné ) k mojemu názoru či doměnce.

A OPĚT PRO DALŠÍ DISKUSE:
Prosím ani ve snu jsem neměl na mysli tento zajímavý recept nějak zhodit a přecpat ho česneke, jak to asi nekteří pochopili. Na celé množství bych tam dal jen jeden či dva strůčky.
Ti, kteří jste to chápali jinak, tak bohužel vaše kulinaření není shodné s mím.

Neomlouvám se , že reaguju na připomínky, neb vy reagujete na moje.

NAVRHUJU, UŽ TOHO NECHME A VĚNUJME SE VAŘENÍ. CO VY NA TO?
DDěkuju a
,,toš tak,,

magdalenka magdalenka

17. 1. 2021 09:33

JosefZeravicky: Pod receptom sa obyčajne komentuje recept, myslím, že ak rád diskutujete napr. o cesnaku, bolo by vhodné, ak si na "Diskuze" vytvoríte svoje vlákno. Tam vaše skúsenosti z kuchyne a názory uvítajú určite viacerí.

casino casino

17. 1. 2021 00:24

JosefZeravicky:
No, vy byste z jalové krávy vymámil tele...:-8
...a asi by bylo na česneku, že :-D

JosefZeravicky

16. 1. 2021 22:43

casino: PŘEJU PĚKNÝ DEN.

Máte moje simfonie, ale já se nepřu o ničem, jen jsem dal návod , jak si to já upravím, a třeba to někoho zaujme.
MY JSME PROSTĚ ČESNEKOVÍ, a nikou neberu že jej někdo nemusí. Stejně jak u jiných receptů, když bych , podle mého tam dal drcený kmín. Taky bylo několiklidí proti, někteří pro a z našeho okolí, co si s nima koresponduju, naopak mi píšou, že je to podle jejich šmaku.
NA ZÁVĚR, UŽ SE TU NEBUDU IK TOMU VYJADŘOVAT MNĚ VYPROVOKOVAL NÁZEV RECEPTU ,, MLETÝ ŘÍZEK ,, .
Protože za moji kuchařskou éru jsem tento název neakceptoval, neb řízek je prostě řízek, to je třeba si najít třeba ve Wikipedii, ale mletý řízek z odborného hlediska není, je to jen karbenátek v trojobalu.

ALE ZASE PROČ NE, VŽDYŤ GASTRONOMIE JE KRÁSNÁ A LZE JI PODLE CHUTI INOVOVAT A CO JINDE ZATRACUJÍ, TAK NĚKDO ZASE ZBOˇŽŇUJE. A tak přece vzniklala už od pradávna všechna jídla co člověk poznal uheň a na něm upravoval dostupné potraviny.
A podobnost k holandskému řízku, jo, ale vzdálenou bych tam viděl. A česnek , u nás se dává do mnoha pochutin.

A pokud by jste se chtěl dozvědět víc, tak v Buchlovicích bývá festival česneku, někdy po sklizni, a tam je možnost okoštovat i netradiční česneková jídla - třeba i zmrzlinu, buchty a podobné jídla.

ZLÍ JAZYKOVÉ TVRDÍ, KDE SE JÍ ČESNEK, TAK NEMUSÍ CHODIT LÉKAŘ, a ani nikdo jiný.

Berte prosím moji odpověď na váš vzkaz jako to, že si rád povídím a nevadí mi, když semnou někdo nesouhlasí, neb je dokázáno: KDE NENÍ ROZPORU, TAM NENÍ VÝVOJ.
A o to mi jde.
,, TOŠ TAK ,, . :-)

casino casino

16. 1. 2021 22:15

JosefZeravicky:
Vracím se pouze k vašemu doporučení přidat ČESNEK:-O
Dovolím si podotknout, že zde uvedený rcp se poněkud podobá tzv. Holandskému řízku ;-)
Dal byste do holandského řízku ČESNEK :-?
Možná ano a proč ne, proti gustu žádný dišputát, že:-)
No, pak už se to ale bude podobat spíše karbanátkům (sekané) se sýrem že ;-)

JosefZeravicky

16. 1. 2021 21:46

Frantiska:
PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Paní, nevím ze které části slovácka jste, a já jsem dal jen můj názor, jak je to u nás kde žiju v městečku dýl , a je to tu zvykem. Když to není u vás zvykem, já vám to neberu. U nás si bereme česnek skoro ke všemu, třeba i ,,ke kávě,, .
Je to druhá medecína, hned vedle slivovice.
No a odsuzujete můj návrh s česnekem a vajíčkama a taky jste to nevyzkoušela, tak si protiřečíte.
JEN ABY BYLO MEZI NÁMA VE VŠÍ SOUDNOSTI ZŘEJMÉ, je li vám to známo: Je rozdíl když vaří muž a když vaří žena?

A elaboráty? Nemusíte je číst a už vůbec se knim vyjadřovat, když nechápete proč tam jsou.
NĚKDO DOVEDE ,,ZHODIT,, NÁPAD JEDNÍM , ČI DVĚMA SLOVY, JÁ JE ALE NESHAZUJU, NAOPAK PODPORUJU, A DÁVÁM MOJI MYŠLENKU, JAK BYCH SI JEJ UPRAVIL JÁ PRO SEBE, PRO MOJE STRÁVNÍKY, KTERÉ TŘEBA NĚKDO MOJÍ ZPŘÍZNĚNÉ CHUTĚ PŘIJME A ANI SE K TOMU .........

Naopak já vysoce oceňuju každého, kdo sem jakýkoliv recept dá do ,,placu,, neb je to spousta práce se vším a až budu mít čas, tak se taky do toho pustím.

NAOPAK OD VÁS, JÁ JSEM PRO VÝMĚNU NÁZORŮ A HLEDÁNÍ LEPŠÍHO A LEPŠÍHO ASI NA ROZDÍL OD VÁS.

A když se neumíte vyjadřovat obšírněji, tak mi to neberte, i když to nechápete.
A ještě jednou vyjadřuju dík autorce za zajímavý nápad a zveřejnění receptu.
:-D
,,TOŠ TAK,,

markapone333

16. 1. 2021 13:42

Moc dobrý.<3:-)<3<3<3<3<3<3

Frantiska Frantiska

15. 1. 2021 16:32

JosefZeravicky: protoze jsem ze Slovacka, jsem ráda, že tady není česnek. Vajíčka jsou zbytečná. Hlavně nechapu ty elaboraty, kdyz jste to vubec nezkousel. Já ano a je to dobrý recept.

hospodyne

15. 1. 2021 15:15

JosefZeravicky: věřím, že nemáte zlý úmysl. Ale každá přispívatelka dává recept, jak to vaří ona. Jestliže svými radami překopete recept, už by to nebyl recept její, chápete? Nehledě na to, že ho podle Vás zatím nikdo nevařil, takže nikdo nemůže posoudit, co tam může být a co ne. A kdybych byla autorkou, Váš komentář, co je tam špatně, by mě dlouho mrzel. Pište recepty, tedy jestli chcete, jak to vaříte vy. Opravovat recepty jiných v tak velké míře se mi fakt nelíbí.:-K

JosefZeravicky

15. 1. 2021 10:24

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Neberte prosím moje přízpěvky ve zlém, ale jen jako moji zkušenost a námět, jak je třeba i upravit. Ale není to rypáctví a zneuctění kuchařského umění a citu.
A moje domněnky právě z toho vychází , neb tvrzení má obě strany.
A jen tak na okraj, mám velice moooooc práce a večer se vracím kolem 19-20 hodiny do domu tak unavený, že relaxuju při vaření, kde si odpočinu. Hodně vymýšlím svoje recepty, třeba teď jsem si podle svého udělal FAZULOVOU MÁČKU PODLE MOJÍ CHTĚ ( asi tak 3 litry) a dáváme to do krabiček mrazáku a pak ji , stejně jak špenátovou, houbovou, rajčatvou a další , vyděláme. Stejně tak vařím polévky- kuřecí, gulášovou, hřibovou, fazulovou s nokaa, bramborovou, rajčatovou, zabíjačkovou a další (vždy kolem 15 litrů) , potom je zavařím v mikrovlnce a uložím ve sklepě. ( je jich tam kolem 100) . Podobně i guláš, pečené maso, vlastně vyuzené maso. ( je jich kolem 50 uložených) Potom jen veznem na co máme chuť , uděláme čerstvé brambory , či rýžu a je to ok.
MÁME TOTIŽ ZAHRADU, SAD A DOMÁCÍ HOSPODÁRKU, tak že jsme si to vylepšili. Nemít perfektní studený sklep, tak by to nešlo.
Ve svém ,,kuchařském umění jsem to dotáhl až jako finalista soutěže POCHOUTKOVÉHO ROKU S PATRIKEM ROZEHNALEM.( byli u nás od 13 až do 18 hodin a vše natočili- kde je i důkaz) Nevadí mi, že jsme asi z 300 přihlášenách receptů byli vybráni mezi 40 nejlepších a nevyhráli jsme- vu vyhodnocení v DIVADLE RADKA BRZOBOHATÉHO) .

A až budu mít trochu víc času, tak přidám vlastní recepty k vašemu posouzení. Třeba vlastní zabíjačkovou polévku, oškvarky kuřecí, nebo vepřové dělané v mikrovlnce, zavařování v mikrovlnce, tvarůžkovou polévku, osmaženou brokolici, ,,kadeřávkové mozky, růžičkové kuličky a podobně.
NE, OPRAVDU NECHCI SE CHLUBIT, JEN TI CO SLEDUJÍ TŘEBA TENTO VELICE DOBRÉ A POUČNÉ TOP RECEPTY, ABY TO NEBRALI ZLE, ALE JEN MOJE ZAMYŠLENÍ.
A že toho nappíšu víc , šak to nemusíte vy co se jim to nelíbí číst a když mi to slušně a věcně ,,sepsujete,, je to váš názor.
,, TOŠ TAK,, :-K

mika59 mika59

14. 1. 2021 22:56

JosefZeravicky: TOŠ TAK nevím co napsat :-O ..snad jen abyste vyzkoušel, a děkuji za názor..;-):-K

casino casino

14. 1. 2021 20:47

JosefZeravicky:
Koukám, že přes domněnky jste kadet;-)
No ale s tím česnekem jste v tomto případě totálně OT ;-)

hospodyne

14. 1. 2021 20:32

JosefZeravicky: a od čeho všeho ještě máte klíče?:-*
Upečte a popište podle svých připomínek a bude tu další, soudím i docela hezký, recept

mimosa mimosa

14. 1. 2021 20:31

Není důvod přepisovat název-výraz mletý řízek je použit snad v každé kuchařce, možná už pan Šroubek ho znal

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Další recepty

Tématické fráze: řízky v troubě řízky pečené v troubě mleté maso se sýrem pečené v troubě mletý řízek recept mletý řízek v v troubě top recepty z mletého masa mleté maso v troubě mletý řízek v troubě mlete rizky mlete rizky se syrem v troubě mleté maso se sýrem v troubě mleté řízky se sýrem v v troube mlete maso pecene v troubě řízky v pečené v troubě mlety rizek se syrem v troube mleté řízečky pečené v troubě pečený mletý řízek mletý řízek pečený v v troubě pečení řízků v troubě recept - řízky pečené v troubě

Suroviny: bůček, mléko, smetana zakysaná, sýr gouda, chléb toustový, brambory, sůl, pepř, mléko, strouhanka, cibule, máslo, klobása pikantní, olej

TopRecepty.cz

Mleté řízky pečené v troubě

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VG8O