Nutriční hodnoty (BBB bezlepková batátová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 951 kJ / 2 617 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,87 g |
| Tuky | 121,71 g |
| – nasycené | 11,67 g |
| – nenasycené | 99,32 g |
| –– mononenasycené | 70,05 g |
| –– polynenasycené | 29,26 g |
| ––– omega 3 | 8,28 g |
| Vláknina | 28,17 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 323,78 g |
| – cukry | 92,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g batátů | Batáty neloupané | 300 g |
| 200 g 200 g bezlepkové mouky Doves Farm - tmavá chlebová | Mouka pohanková | 200 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička dýňového koření | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 50 g 50 g javorového sirupu | Sirup javorový | 50 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 hrst 1 hrst sekaných ořechů (nebo mandlí) | Vlašské ořechy | |
| dýňové koření | Skořice ceylonská mletá | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného zázvoru | Zázvor sušený | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté vanilky | Vanilka prášek | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 1.25 g |