Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská polévka Žebračka

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 10. 2018 19:24

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Základní staročeský recept.

Nutriční hodnoty

Energie671 kJ / 160 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky7,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy13,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

6. 3. 2023 11:37

Gregusa: Děkuji

Gregusa Gregusa

6. 3. 2023 11:16

Přiznám se bez mučení, že jak chlebovou, tak i panádlovou polévku tedy moc nemusím.:-( Když jsem byl malý klouček a byl na prázdninách u babičky v Jindřichově Hradci, tak je občas babička dělávala a vím, že mi fakt nechutnaly. Tento recept, ale vypadá dobře a lákavě, tak snad dostanu odvahu ho někdy vyzkoušet. :-K Ale dost! Teď něco veselejšího.
Do fotek jsem přidal recept z r. 1881 na chlebovou polévku od Magdaleny Dobromily Rettigové.<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 3. 2023 08:41

:-)<3:yes::yes::-K i naše babička ji dělávala ale měla i domácí chléb a to byla dobrota:-K

Juraj Horak

22. 10. 2021 10:19

RubyRom: Ja jsem kdysi kupoval "vegetu" bez glutamanu , je tam 50% soli . Ted pro pripady , kdyz nemam svuj vyvar kupuju susenou zeleninu za stejnou cenu a stejna hmotnost bez soli . Samozrejme je ji treba dat na zacatku vareni . Je vic vyrobcu , ja pouzivam Natural Jihlava , maji dva druhy , ten s mene druhu zeleniny povazuji za lepsi . Pekny den .

RubyRom RubyRom

22. 10. 2021 06:26

Juraj Horak: já tedy dělám domácí vývary a dávám si do mrazáku , ale v receptu pro ty, kteří domácí vývar nemají uvádím kostku.

Juraj Horak

21. 10. 2021 22:31

Kdyz davate poctivy zeleninovy vyvar bez glutamanu E621 tak super .

maris maris

20. 10. 2021 11:19

Tonja: děkuji za osvětu........
Ještě k Vašemu komentáři - prosím, abyste pro příště nechal na mém rozhodnutí, co a jak budu komentovat. Na rozdíl od Vás to dělám slušně a nikoho neurážím.

Tonja

20. 10. 2021 10:09

maris: Nic ve zlém, ale dříve nebylo ani nerezové nádobí a nože, umělohmotné pomůcky a elektrické sporáky. Dokonce i voda byla jiná (ze studny, ne z vodovodu chlorovaná). Nenimrejte se v nepodstatných pitomostech. Že je recept nazván "staročeská" chápu tak, že je ze stejných surovin a nakonec dosáhneme stejného (nebo velmi velmi podobného) výsledku.

RubyRom RubyRom

28. 4. 2020 06:49

Marie_9: Moc děkuji za vyzkoušení. My máme doma rádi obyčejná jídla a staročeské recepty vyhledávám, občas je trochu upravím, ale vždy si pochutnáme.:-K

Marie_9

27. 4. 2020 13:12

Tak jsem polévku dneska uvařila k obědu a je opravdu vynikající. Oblízla se celá rodina. Ještě jsem do ní dala smetanu a výsledek je famózní. Ještě trochu zbylo na večer,ale to si nechám pro sebe a náležitě si jí vychutnám. Opravdu je výborná a zároveň se spotřebuje i zbylý chléb.

Marie_9

26. 4. 2020 10:18

Další výborný recept, jak zpracovat starší chléb, mimo topinek. Děkuji.Vyzkoušíme.:yes:

bohdana

18. 1. 2019 23:33

:yes:Vyborna polevečka Dekuji:yes:

RubyRom RubyRom

17. 1. 2019 14:09

takseptam: Je to již pár let co jsem ho objevila v jakémsi časopise a neodolala jsem a objednala ho pro maminku, která milovala slunečnice. Dnes již maminka není mezi námi, tak ho používám já. Dlouho jsem to nádobí nikde neviděla, hodně lidí se mě na to již ptalo.

takseptam

17. 1. 2019 12:15

Kde jste, pro pána Jána, vzala to nádherné nádobí??:-O

RubyRom RubyRom

12. 10. 2018 10:43

zizala: Bohužel nemám štěstí na žádnou rodinnou pekárnu, škoda, u nás žádné nejsou. No a s tím kvedláním máte pravdu.
Prostě úplně postaru vařit neumím a přestože dělám staročeský recept, který se snažím dodržet, neumím se zbavit moderních návyků při zpracování:-)!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staroceske polévky staročeská polevka žebračka recept polévka žebračka, chlebová staroceska polivka žebrácká polévka od babičky žebracka staroceske polévky recept staročeskáí pllévka polévky saročeské staroceskou polévka staroceske jmeno bohudana staročeské na nádobí staročeská polévka polévka žebraška recept na zebracku polévky staročeské staročeské recepty polévek

Suroviny: chléb, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, majoránka, petrželka, vývar masový, mléko, smetana, vejce, sýr

TopRecepty.cz

Staročeská polévka Žebračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4mY