Nutriční hodnoty (Žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 435 kJ / 2 733 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 185,70 g |
| – nasycené | 114,32 g |
| – nenasycené | 61,42 g |
| –– mononenasycené | 54,68 g |
| –– polynenasycené | 6,74 g |
| ––– omega 3 | 1,32 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 396 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 203,70 g |
| – cukry | 198,30 g |
| ––– laktóza | 17,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 menší vánočka | Vánočka | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá |