Nutriční hodnoty (Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 782 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,20 g |
| Tuky | 64,07 g |
| – nasycené | 8,27 g |
| – nenasycené | 48,62 g |
| –– mononenasycené | 34,60 g |
| –– polynenasycené | 14,02 g |
| ––– omega 3 | 3,75 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 278,42 g |
| – cukry | 164,42 g |
| ––– laktóza | 9,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 80 g 80 g krupicového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 45 g 45 g oleje | Olej řepkový | 45 ml |
| 200 g 200 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |
| 20 g 20 g bramborového škrobu (Solamyl) | Bramborový škrob | 20 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 větší špetka mleté skořice (podle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 40 g 40 g libovolné marmelády (podle potřeby) | Marmeláda jahodová | 40 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce citronové šťávy (podle potřeby) | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |
| máslo na vymazání (nebo jiný tuk) | Máslo kravské | |
| piškotová strouhanka na vysypání | Strouhanka pšeničná | |
| cukrářské zdobení na povrch | Cukrářské zdobení |