Nutriční hodnoty (Valašská kyselice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 306 kJ / 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,15 g |
| Tuky | 2,29 g |
| – nasycené | 0,32 g |
| – nenasycené | 1,73 g |
| –– mononenasycené | 0,55 g |
| –– polynenasycené | 1,17 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 15,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,81 g |
| Sůl | 7,00 g |
| Sacharidy | 54,08 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g kysaného zelí (může být i méně) | Zelí bílé kvašené | 350 g |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 klobása | Klobása | |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžičky 2 lžičky majoránky (podle chuti) | Majoránka sušená | 14 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |