Nutriční hodnoty (Valašská kyselice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 306 kJ / 312 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,15 g |
Tuky | 2,29 g |
– nasycené | 0,32 g |
– nenasycené | 1,73 g |
–– mononenasycené | 0,55 g |
–– polynenasycené | 1,17 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 15,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,81 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 54,08 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g kysaného zelí (může být i méně) | Zelí bílé kvašené | 350 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 klobása | Klobása | |
200 g 200 g smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 lžičky 2 lžičky majoránky (podle chuti) | Majoránka sušená | 14 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený |