Nutriční hodnoty (Pyré z mrkve, celeru a brambor a další doplňky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 262 kJ / 1 019 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,66 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,49 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,17 g | 
| Tuky | 60,96 g | 
| – nasycené | 37,83 g | 
| – nenasycené | 22,09 g | 
| –– mononenasycené | 19,26 g | 
| –– polynenasycené | 2,83 g | 
| ––– omega 3 | 0,24 g | 
| Vláknina | 43,24 g | 
| Cholesterol | 179 mg | 
| Sodík | 292 mg | 
| Sůl | 0,57 g | 
| Sacharidy | 76,98 g | 
| – cukry | 30,71 g | 
| ––– laktóza | 0,56 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g | 
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g | 
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g | 
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce zeleninového instantního vývaru | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 40-50 dkg 40-50 dkg tenkých fazolových lusků (mražené nebo čerstvé) | Fazolky čerstvé | 450 g | 
| 1 1 střední červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g | 
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 8 8 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sójová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (i méně) | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| špetka špetka mletého kmínu | Kmín mletý |