Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský frgál

Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a provoníte ji rumem, skořicí, hřebíčkem a badyánem.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

12. 1. 2009 16:32

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie43 858 kJ / 10 482 kcal
Bílkoviny160,55 g
Tuky355,62 g
Vláknina93,40 g
Cholesterol 1,97 g
Sodík 897 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy1 490,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud nemáme sušené ovoce, můžeme těsto potřít rozšlehaným tvarohem s cukrem, rumem a rozinkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

4. 4. 2024 10:51

Dělám si na něj hrušková povidla a po upečení pokapu rumovým karamelem (viz níže)

Kristy90

30. 7. 2022 19:03

Pekla jsem z 1/4 varku na zkousku. S tvarohem a boruvkami,jen se zaprasilo. Pouzila pro jistotu kolacovou formu.

casino casino

13. 11. 2020 15:37

OT
cathleen:
No, jestli to nebyla tzv. náplava, že :-K

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 11. 2020 13:53

casino: no vidíte, a mně to (potřít a pokapat frgály ještě horké) radila paní z Valašska, která tam frgály peče :-D jestli ona mi to tak neřekla schválně! :-D

casino casino

13. 11. 2020 13:12

Bluesea:
Ano, u nás se to tak dělá co pamatuji, tedy po tři generace :yes::yes::yes:
No, ale my jsme Valaši, že :-D

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 11. 2020 12:33

Bluesea: frgály peču, ale občas máme i koupené - ale ani na těch jsem neviděla žádnou "krustu". My doma prokapáváme směsí másla a rumu frgály hned po upečení, aby se to do nich nasáklo ;-)

Bluesea

13. 11. 2020 12:07

V jiném receptu jsem četla, že se má koláč pokapat směsí rumu a másla až úplně vychladne, aby se vytvořila krusta. Jinak se vsákne dovnitř a nebude to ono. Jak je to tedy správně ?

casino casino

18. 11. 2014 19:03

(KikcA):
Také mi přijde toho mléka v rcp málo:-O Do podobného těsta dávám 400 ml.

(KikcA)

29. 1. 2013 12:36

Tak dnes jsem je upekla. Jsou opravdu výborné:-p. Jen na toto mnoství jsem dala 5dcl mléka. Já dělala dva povidlové a dva tvarohové které jsem posypala boruvkama. Jinak děkuji za recept a u nás se budou péct hodně často.:yes:

smiskova.z

13. 11. 2011 09:59

včera upečené - návštěvě se dělaly boule za ušima :)) moc děkuji za úžasný recept , povidla byla ůžasná sama o sobě :))

Bobina

13. 7. 2011 08:41

pekla jsem frgály na Sibiři, když jsem tam byla na 3 měsíce, mohli se po nich utlouct a musela jsem místním ukázat, jak jsem to dělala. Jestli je tam dnes sami pečou nevím, ale vzpomínají s láskou nejen na frgály!:-)

drahulin drahulin

26. 3. 2011 13:27

Dnes jsem koláče upekla.Jsou výborné.:yes:Dovolím si přidat fota.

MaruskaB MaruskaB

10. 3. 2011 21:01

Dneska jsem upekla další a mňamka! :-K:yes: Přidávám fotku :-)

jajine jajine

6. 10. 2010 10:55

Dobrota všech dobrot:yes:A to znám pouze ty kupované z různých jarmarků a ty se jistě s tím tvým ?Renatko, nedají srovnat:yes:Ráda bych ho zkusila, ale nemám sušené hrušky, tak když si rozvařím čerstvé, jako na povidla, tak by to taky šlo, ne?:-8

MaruskaB MaruskaB

5. 10. 2010 18:24

Podle vašeho receptu jsem dělala svůj vůbec první frgál a musím říct, že se mi povedl :-) S těstem se pracovalo jedna radost...dávám bod :yes: a přidávám fotku

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: frgál recept valassky frgal frgal valassky frgal recept recept na frgál recept frgal recept na valašský frgál tvarohový frgál tvarohový frgál recept borůvkový frgál kolac frgal recept valassky frgal borůvkový frgál recept frgál recept na 4 frgale domácí frgál frgál recepty valašský frgál recept s borůvkami valašský frgál recept s borůvkami těsto na frgál recepty frgál

Suroviny: mouka hladká, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, droždí, žloutek, mléko, sůl, žloutek, máslo, rum, cukr moučkový, hrušky sušené, jablko, povidla švestková, cukr, perník, skořice, koření hřebíček, badyán, rum

TopRecepty.cz

Valašský frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDKA