Nutriční hodnoty (Šťavnatý salát z červené řepy a křenu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 296 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,07 g |
| Tuky | 31,03 g |
| – nasycené | 7,53 g |
| – nenasycené | 14,36 g |
| –– mononenasycené | 11,26 g |
| –– polynenasycené | 3,10 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 9,49 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 27,01 g |
| – cukry | 20,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 velké vařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 1 sklenička 1 sklenička křenu se smetanou (135 g) | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 malá červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| salát | Salát hlávkový čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |