Nutriční hodnoty (Hovězí steak s liškami na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 24 548 kJ / 5 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 632,52 g |
| – nasycené | 406,78 g |
| – nenasycené | 218,08 g |
| –– mononenasycené | 201,74 g |
| –– polynenasycené | 16,34 g |
| ––– omega 3 | 2,32 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 1,94 g |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,24 g |
| – cukry | 8,60 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 steaky 2 steaky z vyzrálého kvalitního hovězího masa | Hovězí kýta | |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| 2 2 tenké plátky másla | Máslo kravské | 2 g |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě drcený černý kampotský pepř | Pepř černý | |
| 150 g 150 g lišek | Liška obecná čerstvá | 150 g |
| 10 g 10 g másla | Máslo kravské | 10 g |
| 50 g 50 g šalotky | Šalotka čerstvá | 50 g |
| česnek (podle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 100 ml 100 ml bílého vina | Víno bílé suché | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 100 ml 100 ml vývaru (nebo šťáva z pánve po mase) | Vývar masový | 100 ml |
| 3 kostičky 3 kostičky vychlazeného másla | Máslo kravské | 750 g |
| listová petrželka | Petržel nať čerstvá |