Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lotus řez s banánem

Kdo by nemiloval Lotusové karamelové sušenky ke kávě? Udělejte si z nich nepečený řez s nadýchanou smetanou a sladkým banánem. Jednoduchý dezert je za chvíli hotový a sklízí jen chválu. Vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,9 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 707 kJ /
2 081 kcal
Bílkoviny42,66 g
Tuky183,37 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy62,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme vhodnou formu (27x18 cm) a vysteleme ji potravinářskou folií. Krok 2: Vyšleháme mascarpone, tvaroh a smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem. Krok 3: Banány nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Krok 4: Začneme ukládat vrstvy:
sušenky, krém, sušenky, krém, banány, krém a sušenky až do spotřebování. Poslední vrstva je krém. Krok 5: Řezy uložíme do lednice a necháme do druhého dne uležet.

TIP: Čím nahradit mascarpone

Zveřejněno 29. 10. 2020

Poznámka autorky mika59

Do mé formy to vyšlo akorát, zbylo mi asi 7 sušenek, které jsem rozmixovala a posypala vrch. Pokud vám nezbydou, dá se posypat strouhaným perníkem nebo rumovými perníčky smíchanými s mletými oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus řez s banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dm95

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lotus řez s banánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dm95

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Naprostá delikatesa. Dalo to práci, vydržet do rána. 😁☝🏻

Janina123: No to mám radost :-) Děkuji moc :-K:-K

mika59: Do druhého dne jsme nevydrželi :-) a ochutnali už teď a i kdy nejsou úplně uleželé, jsou moc dobré, rodina chválila. Určitě zařazuji do receptů, které budu dělat často. :-)

zdenka.s: Vše se šlehá najednou..stejná teplota :-)

Smetana ke šlehání se má přidat do krému
ušlehaná ? Děkuji :-K

Nedávala jsem sušenky do žádného pekáčku, ale dala jsem alobal na tác a vyskládala na něj 2x8 sušenek jako základ a tenhle počet vyšel přesně na čtyři vrstvy sušenek, nezbyla ani jedna. První vrstvu jsem potřela krémem, je pravda, že se sušenky musí přidržovat aby se nerozjely, ale další řady se už dělaly v pohodě. Zrovna takhle dělám i tvarohovou střechu. Píši to kdyby někdo neměl odpovídající formu stejně jako já :-) Řezy se už chladí :-)

Už se chladí :-8

sasapalu@seznam.cz: Píšu hned ve druhé větě, vystlat folií. Lépe se s tím pracuje. Ale asi by to šlo do kulaté, roztahovací formy. Ale na tu je málo surovin, je to na menší formu. Nevím jak velkou máte.

Buchyna: Dobrý den.
Dávala jste potravinářskou folii ? :-8
Nebo stačí dát do kulaté dortové formy.?

Valis: Děkuji moc. :-K:-K

Buchyna: Omlouvám se, že jsem neodpověděla. Nějak mi to uniklo. Děkuji za vyzkoušení a zprávu. Taky za pěknou fotku. :-K:-K

Naprosto luxusní záležitost<3<3<3

Dobrý den, tak jsem dezert připravila a přidala fotečku k ostatním fotkám. Dezert je luxusní!!:yes::yes:<3

:-):yes:

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné dávat potrav. folii, když mám formu s teflonem. Děkuji za odpověď.:-)

Suroviny:
mascarpone, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, banán, rum

Přidat fotografie receptu