Nutriční hodnoty (Kefírové bramboráčky s Romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 910 kJ / 1 174 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,37 g |
| Tuky | 30,38 g |
| – nasycené | 10,80 g |
| – nenasycené | 13,89 g |
| –– mononenasycené | 9,46 g |
| –– polynenasycené | 4,43 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 22,12 g |
| Cholesterol | 541 mg |
| Sodík | 706 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 171,59 g |
| – cukry | 17,73 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150 ml 150 ml kefíru | Kefír | 150 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 37.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sušené smažené cibule (nemusí být) | Cibule smažená | 30 g |
| 6 stroužků 6 stroužků utřeného česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| Romadur | Romadur 40 % t. v s. |