Nutriční hodnoty (Rohlíková polévka se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 181 kJ / 760 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,10 g |
| Tuky | 39,88 g |
| – nasycené | 12,13 g |
| – nenasycené | 26,19 g |
| –– mononenasycené | 17,57 g |
| –– polynenasycené | 8,63 g |
| ––– omega 3 | 2,33 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 686 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 78,51 g |
| – cukry | 7,38 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek kedlubny (silnější) | Kedluben čerstvý | |
| 1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 plátek 1 plátek másla na zjemnění | Máslo kravské | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý |