Nutriční hodnoty (Nákyp se špenátem a mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 820 kJ / 1 630 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,41 g |
| Tuky | 97,99 g |
| – nasycené | 28,27 g |
| – nenasycené | 60,28 g |
| –– mononenasycené | 44,96 g |
| –– polynenasycené | 15,32 g |
| ––– omega 3 | 1,29 g |
| Vláknina | 27,69 g |
| Cholesterol | 499 mg |
| Sodík | 3,92 g |
| Sůl | 10,71 g |
| Sacharidy | 54,25 g |
| – cukry | 4,92 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg čerstvého špenátu nakrájeného najemno | Špenát čerstvý | 1000 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 30 g |
| 1 1 brambora nastrouhaná nahrubo | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |