Nutriční hodnoty (Zeleninové karbanátky a smetanové brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 931 kJ / 462 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 23,20 g |
| – nasycené | 8,13 g |
| – nenasycené | 10,35 g |
| –– mononenasycené | 8,08 g |
| –– polynenasycené | 2,28 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,21 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 39,62 g |
| – cukry | 8,34 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce kukuřičné mouky | Mouka kukuřičná hladká | 30 g |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 vejce na obalení | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst kukuřičných lupínků | Lupínky kukuřičné | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| brambory (množství podle potřeby) | Brambor zimní | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |