Nutriční hodnoty (Pomerančový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 283 kJ / 2 458 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 54,11 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,75 g | 
| Tuky | 112,12 g | 
| – nasycené | 28,14 g | 
| – nenasycené | 76,70 g | 
| –– mononenasycené | 51,50 g | 
| –– polynenasycené | 25,20 g | 
| ––– omega 3 | 1,81 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 533 mg | 
| Sodík | 911 mg | 
| Sůl | 2,45 g | 
| Sacharidy | 304,30 g | 
| – cukry | 128,10 g | 
| ––– laktóza | 7,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 celé pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml | 
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g | 
| 150 g 150 g Hery (nebo másla) | Margarín | 150 g | 
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 1 krémový jogurt 10% | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| zmrzlina | Zmrzlina vanilková |