Nutriční hodnoty (Jahodová roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 009 kJ / 3 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 52,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,30 g |
Tuky | 220,34 g |
– nasycené | 120,83 g |
– nenasycené | 81,57 g |
–– mononenasycené | 66,09 g |
–– polynenasycené | 15,48 g |
––– omega 3 | 1,70 g |
Vláknina | 11,75 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 207,84 g |
– cukry | 114,00 g |
––– laktóza | 12,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g jahod | Jahody čerstvé | 400 g |
500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
opražené mandle | Mandle neloupané | |
125 g 125 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
75 g 75 g krupicového cukru | Cukr bílý | 75 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
4 lžíce 4 lžíce studené vody | Voda | 72 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |