Nutriční hodnoty (Jahodová roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 009 kJ / 3 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,30 g |
| Tuky | 220,34 g |
| – nasycené | 120,83 g |
| – nenasycené | 81,57 g |
| –– mononenasycené | 66,09 g |
| –– polynenasycené | 15,48 g |
| ––– omega 3 | 1,70 g |
| Vláknina | 11,75 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,57 g |
| Sacharidy | 207,84 g |
| – cukry | 114,00 g |
| ––– laktóza | 12,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g jahod | Jahody čerstvé | 400 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| opražené mandle | Mandle neloupané | |
| 125 g 125 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
| 75 g 75 g krupicového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 4 lžíce 4 lžíce studené vody | Voda | 72 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |