Škubánky
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je známe také pod názvem kucmoch nebo trpalky, ale chutnají pořád stejně báječně.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Moje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Nejnovější recepty
Baskické plátky
Přidáno před 1 hodinou
Muffiny "banana bread"
Přidáno před 5 hodinami
Jablečná focaccia
Přidáno před 12 hodinami
Sladký bramborák
Přidáno před 20 hodinami
Výborné loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřo zelo 2v1
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový perkelt
vojir73 před 40 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
KuchtaBuchta před 50 minutami
Záhorácký závitek
bonaher před 1 hodinou
Marinovaný losos
Alicia8 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
MarzamKa před 2 hodinami
Rakouský makovec bez mouky
Moanka před 2 hodinami
Brokolice s hlívou na smetaně
Sally.K51 před 3 hodinami
DIA koka sušenky
Snizkova před 4 hodinami
Karamelový koláč s tvarohem
Marfyk před 5 hodinami
Tématické fráze:
škubánky,
škubánky recept,
recept na škubánky,
škubánky z bramborové kaše,
škubánek,
recept skubanky,
bramborové škubánky,
jak se delaji škubánky,
škubánky z brambor,
škubánky smažené,
jak uvarit skubanky,
recepty škubánky,
škubánky z nových brambor,
testo na skubanky,
škubánky recepty,
recepty na skubanky,
jak se vaří škubánky,
opékané škubánky,
škubánky v prášku,
škubánek recept
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (15)