Nutriční hodnoty (Jablečné řezy s perníkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 029 kJ / 3 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 224,10 g |
| – nasycené | 137,22 g |
| – nenasycené | 79,71 g |
| –– mononenasycené | 70,32 g |
| –– polynenasycené | 9,39 g |
| ––– omega 3 | 1,10 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 225,16 g |
| – cukry | 18,47 g |
| ––– laktóza | 3,47 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 250 g 250 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| nastrouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| strouhaný perník | Perník strouhaný | |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| skořice mletá | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| cukr | Cukr bílý |